Вијести, Извјештаји

Дебитовао Марко Поповић, Сутјеска савладала Приморје

Кошаркашки клуб Сутјеска савладао је вечерас Приморје 77:70 у 18. колу Прве црногорске кошаркашке лиге.

Сутјеска регуларни дио завршава са 13 побједа и пет пораза и у баражу за плеј-оф играће са Подгорицом.

Вечерашњи меч остаће забиљежен у историји КК Сутјеска – прве минуте за сениорски тим уписао је 12-годишњи Марко Поповић. Марко игра за млађе пионире Сутјеске са којима је јуче одбранио титулу и био најбољи играч на завршном турниру у Тивту!

Сутјеска је вечерашњи меч отворила серијом 7:0. Гости су били два минута без поена, а послије коша Милоша Копривице наша екипа је стигла до прве двоцифрене предности – 19:8.

Највеће вођство на утакмици Сутјеска је имала послије тројке коју је постигао Копривица – 31:18, али су до краја полувремена гости успјели да се приближе на два поена минуса – 43:41.

Почетак другог полувремена протекао је у бољој игри Сутјеске, која је поново стигла до двоцифрене предности – 57:47 након поена Копривице, да би послије коша и додатног бацања Радосава Спасојевића било 60:47.

Чинило се да је тада све готово, али се играчи Приморја нијесу предавали. Наша екипа је три минута била без поена у посљедњој четвртини, па је на шест минута до краја Приморје први пут изједначило – 65:65.

Гости су имали и прилику да преокрену, али нападе нијесу користили да би након серије 7:0 Сутјеска отишла на 72:65 и ријешила меч.

Најефикаснији у екипи био је Милош Копривица са 25 поена, пет скокова и индексом 24. По 11 поена су убацили Ади Загхирагић и Богдан Бојић, а 10 Радосав Спасојевић.