Вијести, Извјештаји

Важна побједа у Бијелом Пољу

Битна побједа у Бијелом Пољу – Сутјеска је вечерас савладала Јединство 91:80 у 17. колу Прве црногорске кошаркашке лиге и учврстила се на првом мјесту на табели.

Наша екипа је уписала 12. тријумф у сезони и направила лијепу увертиру пред „балон“ НЛБ АБА2 лиге који наредне седмице почиње у Широком Бријегу.

Од почетка утакмице момци су контролисали ситуацију на терену. Меч је почео са осам везаних поена Милоша Копривице, који је покупио и битне офанзивне скокове у првој четвртини, па је током уводних минута предност Сутјеске углавном износила око четири поена.

Једино вођство на мечу домаћа екипа је имала на три минута до краја првог периода када је било 13:11. Након тога је Мајкл Ведерс погодио двије тројке заредом, Здравко Бошковић је такође био сигуран, па је Сутјеска повела 20:14 и предност од шест поена одржавала до краја прве четвртине. Домаћи су прикључак у првој четвртини држали поенима са пенала.

Други период почео је поенима Машана Врбице (29:21), а након тога је Јединство успјело да приђе на 29:26. Услиједили су поени на обје стране, било је 31:29 и онда креће серија Сутјеске 9:0. У том низу погађали су Ведерс, Илија Варајић и Копривица, па је наша екипа на половини друге четвртине први пут имала двоцифрену предност – 40:29. До краја првог дијела било је, у том тренутку, максималних плус 13 (53:40), а одлично прво полувријеме Сутјеске крунисао је Милош Поповић тројком уз звук сирене.

Друго полувријеме домаћи отварају серијом 8:0 и смањују на 53:48, а Сутјеска је три минута била без поена. Тада је одговорила наша екипа, поенима Џејкобија Роса и Копривице направила серију 9:0 и стекла 14 поена вишка – 62:48.

У четвртој четвртини, послије поена Бошковића и Милоша Вујовића, Сутјеска је отишла на максималних плус 17 (77:60). Али, домаћи су пришли на 77:67, имали два напада да додатно смање прикључак, али је и тај њихов налет одбијен.

Најефикаснији је био Ведерс са 18 поена. Копривица је убацио 16, уз шест скокова, а Бошковић 13, уз пет ухваћених лопти. Рос је меч завршио са 12 поена и осам асистенција, а Поповић са девет поена и шест скокова. Врбица је имао по седам поена и скокова, као и пет асистенција. Вујовић је убацио седам, Бојић пет, а Варајић четири поена.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ