Вијести, Извјештаји

Битна и убједљива побједа над Спарсима

Сутјеска је данас у посљедњем мечу на „балону“ НЛБ АБА2 лиге у Бањалуци савладала Спарсе 92:70.

Наш тим је остварио битну побједу у борби за завршни турнир и сада је на скору од седам тријумфа и три пораза.

Сутјеска је од почетка до краја меча контролисала резултат. Спарси су након пет везаних поена повели (5:2), да би након серије 9:0 било 15:7 за Сутјеску. Од тог тренутка предност је била константно на страни наше екипе, а након двије везане тројке Богдана Бојића Сутјеска је први пут стекла двоцифрену предност – 26:14.

Екипа је играла добро у одбрани, а у нападу је послије тројке Андреја Вулевића било 35:18, а максималну предност у првом полувремену, од 21 поена, Сутјеска је имала након коша Владимира Томашевића – 41:20.

У другом дијелу друге четвртине ривал је серијом 9:0 пришао на 41:29, али је тај налет одбијен, па је послије 20 минута било плус 15 за Сутјеску – 46:31.

И у другом полувремену екипа је контролисала дешавања на терену, након серије 7:0 повела 58:37, а послије поена Милоша Копривице стигла до нове максималне предности – 74:45. До краја меча је Сутјеска само чувала убједљиву предност и стигла до заслужене побједе.

Најефикаснији је био Владимир Томашевић са 23 поена, седам скокова и пет асистенција. Милош Копривица је имао 14 поена и седам скокова, а Машан Врбица 13 поена, пет скокова и седам асистенција. Богдан Бојић је меч завршио са 12 поена.

Милош Поповић је имао 11 скокова.

Сада слиједе обавезе у црногорском шампионату, потом и Куп, а посљедњи „балон“ НЛБ АБА2 лиге је у марту у Широком Бријегу.

ФОТО: Марија Вуруна