Вијести, Извјештаји

Бараж против Подгорице: Да на прави начин завршимо сезону

Циљеви у сезони су раније испуњени, а Сутјеску ове седмице очекује бараж за плеј-оф у Првој црногорској кошаркашкој лиги.

Ривал је Подгорица, а први меч је сјутра (21) у Никшићу, док је реванш у петак (19) у Подгорици. Игра се на кош разлику, а бољи из овог дуела у полуфиналу ће играти против Будућности.

Сутјеска је раније кроз домаћи шампионат изборила наступ у НЛБ АБА2 лиги наредне сезоне, док је у регионалном такмичењу пласманом на завршни турнир остварен и други циљ.

“У оба такмичења смо остварили зацртане циљеве. На претходном мечу са СЦ Дербијем се видио мали пад концентрације, што не бисмо смјели да дозволимо, већ да на прави начин завршимо сезону. Дошли смо неким тежим путем до циља. Честитке момцима на свему кроз шта смо заједно прошли”, рекао је тренер Дарко Вујачић.

Сутјеска је ове сезоне одиграла три меча са Подгорицом и уписала три побједе – двије у црногорској лиги, а једну у АБА2 шампионату. Подгорица је била ривал и претходне сезоне у баражу у којем је елиминисала нашу екипу.

“Добро се познајемо са Подгорицом. Противник је добар, квалитетан… Очекује нас чврста утакмица на нашем терену, два дана касније и реванш. Надам се да ће фокус и концентрација бити на максималном нивоу, без обзира на то што се приближава крај првенства”, казао је Вујачић.

Први меч ће због боља у кољену пропустити Здравко Бошковић, а његов наступ и у реваншу је под знаком питања. Од раније је ван терена и Илија Варајић.

“Даћемо све од себе, потрудићемо се да одиграмо што квалитетније. Неки момци ће добити већу минутажу да видимо за наредну сезону на кога можемо рачунати и у којој мјери. Искористићемо ова два меча да се што боље покажемо и завршимо онако како доликује нашем клубу. Морам да нагласим да се минутажа не добија на лијепе очи и неки таленат, већ заслугом на тренингу и кроз захтјеве, који се траже од играча. Једноставно, играчи на тренингу морају да покажу и докажу да су вриједни одређених минута на утакмици и да могу да допринесу”, поручио је тренер Дарко Вујачић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ