Вијести, Извјештаји

Сутјеска у Сарајеву наставља такмичење у НЛБ АБА2 лиги

Серију од три узастопна гостовања на почетку сезоне Сутјеска завршава у Сарајеву, гдје ће у сриједу (18) против Босне одиграти утакмицу другог кола НЛБ АБА2 лиге.

Послије побједа у Скопљу над Работничким (71:58) у регионалном такмичењу и Јединством у Бијелом Пољу (81:68) на старту Прве црногорске кошаркашке лиге, екипу очекује дуел са Босном, која ове сезоне има амбицију да се експресно пласира у АдмиралБет АБА лигу.

„Босна је јавно истакла да жели што прије да се пласира у АдмиралБет АБА лигу. Сходно томе су направили тим за респект. Доста квалитетних и јако добрих играча. Ширина тима је задовољавајућа“, казао је у најави меча тренер Сутјеске Драган Бајић.

Екипа на оба меча у досадашњем дијелу сезоне није била комплетна, а Бајић истиче да је питање у каквом ће саставу отпутовати у Сарајево.

„Мене брине наш здравствени билтен – у овом моменту не знам у којем ћемо саставу изаћи на терен. Утакмица у Бијелом Пољу у домаћем шампионату је довела до тога да неки играчи имају велику потрошњу, што је велики проблем. Али, шта је – ту је. Морамо бити суочени са тим проблемом, да изађемо на терен и пружимо максималан отпор Босни, која је фаворит на овом мечу. Ако нам се укаже шанса да побиједимо, ја се надам да ћемо је знати искористити“, поручио је Бајић.

Тренер Сутјеске се осврнуо и на почетак сезоне.

„Задовољан сам побједама. Има ствари које још нису добре, које треба уигравати. Ремети нас то што имамо велики број повријеђених играча, па нам квалитет тренинга није на оном нивоу на којем бих ја желио да буде. У Бијелом Пољу сам морао да експериментишем са неким стварима, које нисам ни на тренингу радио. Али, имамо двије побједе, а распоред нас није мазио, јер сезону отварамо са три везана гостовања, што отежава наш пут ка доброј игри. Имамо и старијих играча и сигурно им не прија утакмица свака два-три дана и велика путовања. Надам се да ће овај тим, ако нас здравље послужи, расти из утакмице у утакмицу и да ћемо играти све боље“, поручио је Бајић.

Милић Старовлах поручује да екипа са доста оптимизма иде у Сарајево.

„Има разлога за оптимизам. Босна је квалитетна екипа, прије свега физички, а онда и кошаркашки. На нама је да се што боље припремимо, од почетка одговоримо јаком одбраном, физички добро отворимо утакмицу и покушамо да остваримо побједу, која би нам много значила у наставку сезоне“, рекао је Старовлах.

Старовлах је љетос појачао екипу. Током припрема се повриједио, али се на вријеме опоравио и против Работничког и Јединства оставио добар утисак. Адаптација је брзо прошла, јер већину саиграча познаје, а са Филипом Баровићем и Богданом Бојићем је и раније током каријере био саиграч.

„Почетак припрема је био добар, потом сам имао малу паузу због повреде. У међувремену сам ушао у форму, тако да мислим да сам спреман да пружим све оно што тим очекује од мене. Са доста играча сам играо раније, а и остатак екипе познајем приватно. Добро се познајемо, добро функционишемо, што доста олакшава игру на терену“, рекао је Милић Старовлах.