Вијести, Извјештаји

Надам се да ће публика у Никшићу да ужива у квалитетној кошарци

Припреме за нову сезону Сутјеска је почела претходне седмице у Никшићу. Као и ранијих година екипа ће, осим у Првој црногорској кошаркашкој лиги, седму годину заредом играти НЛБ АБА2 лиги, која се од ове сезоне игра у другачијем формату.

Уочи почетка припрема за нову сезону, за новог тренера је именован Драган Бајић, који је годинама радио у Игокеи, а водио је бугарско Черно Море (освојио Куп) и репрезентацију Сјеверне Македоније. Са Игокеом је четири пута освојио титулу у БиХ, а шест пута трофеј у Купу. Водио је Игокеу до првог мјеста на крају регуларног дијела сезоне у АдмиралБет АБА лиги 2013. године, а два пута је проглашен за тренера године у регионалном такмичењу – 2013. и 2021.

„Радимо већ десет дана, кратак је период да бисмо правили неке процјене. Најбитније је да мојим доласком клуб добије неку стабилност, да сваком противнику пружимо максималан отпор. Ако нам се укаже шанса за добрим резултатом, ја се надам да ћемо знати да је искористимо“, поручио је Бајић на почетку разговора.

Током љета управа клуба је радила на формирању тима за предстојећу сезону, па је успјела да сачува окосницу из претходне сезоне и да притом ангажује три појачања. У Сутјеску су овог љета стигли Милић Старовлах, Остин Лук и Коби Вебстер.

„Надам се да смо погодили са појачањима. Морали смо у кратком временском периоду да нађемо играче, али се надам да смо изабрали најбоље и да ће нам дати додатни квалитет“, поручио је шеф стручног штаба.

Као што је познато НЛБ АБА2 лига се од ове сезоне игра у другачијем формату. Укупно је 16 екипа, које су подијељене у четири групе, а Сутјеска је у групи Б са Војводином, Босном и Работничким. Два тима из групе пролазе у топ осам фазу.

„Формат је промијењен, четири екипе су у групи, играју се по три утакмице код куће и на страни. Екипе које су са нама у групи имају традицију, а Босна и Војводина имају амбицију да покушају да се пласирају у АдмиралБет АБА лигу. Међутим, размишљам само о мом тиму, не бавим се туђим двориштем. Трудимо се да будемо што бољи, а кад дође вријеме да се бавимо противницима, онда ћемо се добро спремити“, рекао је Бајић.

Навијачи су претходне сезоне, у четвртфиналу НЛБ АБА2 лиге против Војводине, напунили дворану, атмосфера је била сјајна, лијепе сцене су обишле регион, а никшићка публика након четири године дочекала да екипу види на домаћем терену у регионалном такмичењу. Тако ће сигурно бити и ове сезоне, екипа ће имати подршку са трибина.

„Можда је мали број утакмица у групи. Али, надамо се да ћемо направити добар резултат, да продужимо број утакмица, тако да никшићка публика може да ужива у квалитетној и доброј кошарци. Ја као тренер сам увијек маштао да водим тим у пуној дворани, гдје је врућ домаћи терен и то ми се сад остварило“, поручио је Бајић.

Уз договор са управом клуба је одлучено да екипа комплетне припреме одради у Никшићу. Управа је омогућила да тим у Никшићу има све потребне услове за квалитетно одрађене припреме.

„Договорили смо се да комплетан припремни период одрадимо у Никшићу. Имамо изванредне услове, сјајну дворану, теретану у склопу дворане, а договорили смо шест-седам пријатељских утакмица“, закључио је Драган Бајић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ