Вијести, Извјештаји

Војиновић донио побједу против МЗТ-а, Гашић: Играчи су бацили срце и душу на паркет

Кошаркашки клуб Сутјеска савладао је МЗТ 56:55 у 8. колу НЛБ АБА2 лиге и направио корак ка завршном турниру регионалног такмичења.

Сутјеска је у завршници меча стигла до побједе након пет везаних поена Јована Војиновића.

Војиновић је прво на 21 секунду до краја погодио за три поена, а након оба промашаја Мекића са линије за слободна бацања погодио и за два и донио важну побједу на старту “балона” у Бањалуци.

МЗТ је на почетку направио серију 8:0, повео 8:1, али је у финишу прве и почетком друге четвртине Сутјеска узвратила серијом 8:0 и стигла до предности – 24:18.

На полувремену је било 33:27 за Сутјеску, да би у наставку МЗТ преокренуо и био надомак побједе.

Ипак, у финишу меча након одличне роле Војиновића Сутјеска стиже до пете побједе у НЛБ АБА2 лиги.

“Ми смо посљедњих мјесец били у огромним проблемима. Цијели тим је био погођен коронавирусом. Испали смо из нормалног тренажног и такмичарског ритма. То је био огроман проблем. Успјели смо да се скупимо и саставимо и да екипа колико-толико пристојно физички изгледа на турниру. Моји играчи нису одустајали у сложеним ситуацијама, бацили су срце и душу на паркет. Када вјерујете у неке ствари, онда вас погледа и срећа. Мислим да смо заслужено побиједили екипу која жели да се пласира у АдмиралБет АБА лигу. Желим им сву срећу у наставку такмичења, а ми ћемо се спремити за наредне утакмице”, рекао је послије меча тренер Сутјеске Велимир Гашић.

Најефикаснији у екипи Сутјеске били су Богдан Бојић и Владимир Томашевић са по 12 поена.

Јован Војиновић и Милош Копривица убацили су по 10.

Сутјеска у четвртак (15 часова) игра са Војводином.

ФОТО АБА Леагуе ј.т.д/ Драгана Стјепановић