Вијести, Извјештаји

Још једно блиставо издање: Побједа у дербију и пласман у АБА2 лигу

Кошаркашки клуб Сутјеска савладао је вечерас у гостима Подгорицу 75:57 у 17. колу Прве црногорске кошаркашке лиге!

Овим тријумфом наша екипа је обезбиједила пласман у АБА2 наредне сезоне!

Сутјеска игра у сјајној форми, вечерас је уписала трећу везану побједу у црногорској лиги и у одличном расположењу путује у Скопље на плеј-оф НЛБ АБА2 лиге.

Сјенку на вечерашњу побједу бацила је тежа повреда Стефана Симића, који је повриједио зглоб. Стефану желимо што бржи опоравак, као и кошаркашу Подгорице и нашем бившем играчу Андреју Вулевићу који је такође због теже повреде раније напустио игру.

У првој четвртини играло се у серијама – Сутјеска је направила серију 7:0, повела 7:2, потом је Подгорица одговорила (8:0) и стигла до вођства 10:7.

Код вођства домаћих 16:14 Сутјеска је направила нову серију 8:0, отишла на 22:16 и до краја одржавала предност.

Одлично је екипа Дарка Вујачића играла у оба правца и послије поена Адија Захирагића у другој четвртини први пут стекла двоцифрену предност – 33:23. Подгорица је одговорила, серијом 7:0 пришла на 33:30, али је до одласка на одмор Сутјеска поново стигла до осјетније предности – 43:34.

Трећа четвртина је била феноменална – момци су разлику само увећавали, а када је Милош Вујовић погодио за два поена и комплетирао серију 11:0 било је 56:36.

Како је екипа играла у трећој четвртини свједочи податак да је Подгорица у том периоду постигла пет поена, а само два из игре и то послије скоро осам минута.

У посљедњем периоду домаћи су успјели да запријете и приђу на 12 поена минуса (65:53), а тачку на утакмицу ставио је феноменални Илија Варајић када је три минута прије краја погодио тројку за 70:53.

У нашој екипи вечерас није било Владимира Томашевића и Јована Војиновића, а најефикаснији су били Радосав Спасојевић и Богдан Бојић са по 17 поена.

Рашо је био стандардно одличан, а имао је још по четири скока и асистенције, уз индекс 18, док је вечерас сјајни Бојић имао још три скока и индекс 16.

У одличној форми је и Ади Захирагић – сусрет је завршио са 14 поена, шест асистенција и индексом 16.

Илија Варајић је убацио девет поена и ухватио 10 лопти, а Милош Копривица осам поена. Копривица се пожалио на повреду, па није ни играо у другом полувремену.

Милош Вујовић је убацио четири, а Марко Ћалић и Радоје Вујошевић по три поена.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић