Вијести, Извјештаји

Још једна побједа над Подгорицом, Сутјеска у полуфиналу

Сутјеска је у полуфиналу Прве црногорске кошаркашке лиге!

Екипа је вечерас, у реваншу плеј-офа, савладала Подгорицу у „Бемакс арени“ 82:81 и заказала полуфинале против Будућност Волија. Сутјеска је вечерас четврти пут ове сезоне савладала Подгорицу, а играла је без Баровића, Војиновића, Горановића, Томашевића и Бојића. Другу годину заредом екипа је међу четири најбоље у Црној Гори.

Први меч против Будућности је у уторак (19) у Подгорици.

Подгорица је на старту повела 5:0, Сутјеска изједначила (5:5), а онда је ривал направио серију 11:0 и повео 16:5.

У другој четвртини је Подгорица имала 15 поена вишка (29:14), а онда је Вукота Павић иницирао серију 8:0, па је Сутјеска пришла на 29:22. Управо је Павић својим уласком преокренуо меч и сјајном енергијом вукао екипу.

Послије поена и додатног слободног бацања Спасојевића, Сутјеска је пришла на минус пет (35:30), да би на полувремену екипа имала шест поена минуса – 40:34.

Друго полувријеме Сутјеска је отворила сјајно – Оташевић је погодио тројку, потом је Спасојевић везао осам поена, па је екипа преокренула и први пут повела – 45:40.

Послије нове тројке Оташевића екипа је први пут стекла двоцифрену предност (52:42). Подгорица је пришла на 52:47, али је поново Оташевић тројком одбио налет ривала, да би послије слободног бацања Митровића екипа имала 13 поена вишка (63:50).

Када је Јовић погодио тројку Сутјеска је имала максималних 14 поена предности (69:55), али је Подгорица на уласку у посљедњи минут изједначила – 77:77.

Тада је Спасојевић погодио након офанзивног скока, екипа се одбранила и стигла до тријумфа.

Најефикаснији је био Спасојевић са 25 поена и 12 скокова.

Оташевић је имао 15 поена и четири скока, а Митровић 13 поена и осам асистенција.

Павић је утакмицу завршио са 10 поена и девет скокова.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ