Вијести, Извјештаји

Шутерска клиника Богдана Бојића

Чиста петица – тако би се могла описати вечерашња утакмица и побједа Сутјеске над Јединством (104:68) у шестом колу Прве црногорске кошаркашке лиге.

Сутјеска је нешто теже одиграла само прву четвртину, дозволила ривалу неке лаке поене, па је током уводних десет минута гостујућа екипа у неколико наврата имала предност.

Већ од друге дионице креће боља игра, одбрана је била боља, док је у нападу све ишло како треба.

Средином друге четвртине у игру је ушао Богдан Бојић. Након његове прве тројке на мечу Сутјеска је први пут имала двоцифрену предност (37:26). Био је то почетак сјајне шутерске вечери Бојића који је у првом полувремену погодио пет тројки из исто толико покушаја, потом седам заредом комплетирао у трећој четвртини, а на крају меч завршио са девет постигнутих тројки из десет покушаја. На крају – 31 поен Богдана, четири скока, једна асистенција и двије украдене лопте за индекс корисности 34.

Сутјеска је у наставку само увећавала предност, а на крају имала и максималних 104:68 што је и био коначан резултат.

Осим Бојића вечерас су двоцифрени били Милош Поповић (15), Владимир Томашевић (14) и Милош Копривица (10). Поповић је имао још четири скока, а Томашевић и Копривица по седам ухваћених лопти.

Милан Лужаић је убацио седам, Здравко Бошковић и Андреј Вулевић по шест, а Машан Врбица, Милош Вујовић и Огњен Гутовић по пет поена.

У наредном колу Сутјеска гостује Миленијуму.

ФОТО: Драгана Стјепановић