Вијести, Извјештаји

Сјајна утакмица, убједљива побједа и максималан учинак на Златибору

Сјајна игра на Златибору – кошаркашки клуб Сутјеска савладао је вечерас македонски ТФТ 99:69 и забиљежио другу побједу на првом овосезонском “балону”.

Екипа након два меча има максималан учинак, а вечерас је прилично лако дошла до побједе.

Сутјеска је од почетка меча контролисала ситуацију, драме није било ниједног тренутка и вечерашња представа је била фантастична.

У првој четвртини Сутјеска је стигла до двоцифрене предности. Било је 18:8, али су Македонци крајем прве и почетком друге четвртине направили серију 9:0 и стигли до 18:17. Био је то једини пад у игри екипе. Убрзо су се ствари вратиле на право мјесто, а Сутјеска је поенима из рекета и са ниског поста до одмора дошла до плус 16 – 41:25.

Почетком треће четвртине је све било ријешено. Екипа је направила серију 8:0, отишла на 49:25 и до краја само увећавала предност, која је достигла коначних 30 разлике.

Милош Копривица је имао 27 поена, шест скокова и индекс 27. Владимир Томашевић 19 поена, 10 скокова, седам асистенција и индекс 34, а Милош Поповић 17 поена, осам скокова и индекс 30. Милан Лужаић је имао 14 поена, Андреј Вулевић и Милош Вујовић по 10, а Богдан Бојић 2 поена.

„Дошли смо ван форме, са седам играча смо тренирали 15 дана. Један тренинг смо заједно одрадили пред полазак на Златибор. Кад погледам овај резултат могу да будем и више него задовољан. Показали смо неке наше слабости, видјело се и у првом и у другом мечу да екипа не функционише онако како треба и како може. Данас се као добро рјешење показала игра на ниском посту. Честитам момцима на великом успјеху. Идемо даље“, рекао је тренер Дарко Вујачић.

ФОТО: Драгана Стјепановић