Вијести, Извјештаји

Сјајно издање и велика побједа, за пласман у АБА2 потребан још један тријумф

Феноменално издање и битна побједа – Сутјеска је вечерас савладала Јединство 74:48 у 16. колу Прве црногорске кошаркашке лиге!

Наш тим надокнадио је минус 16 из првог меча у Бијелом Пољу и за пласман у АБА2 лигу потребна је побједа у преостала два меча.

КК Сутјеска у наредном колу гостује Подгорици, а онда дочекује Приморје.

Сутјеска је вечерас одиграла сјајан меч у оба правца, уз велику подршку навијача – екипа је повела 5:0, на старту имала углавном шест поена предности, а онда је крајем прве и почетком друге четвртине услиједила серија 10:0 и вођство 24:11.

Послије поена Милоша Копривице било је и плус 19 – 39:20, а са одличним издањем тим Дарка Вујачића наставио је и у другом полувремену.

Јединство је прве поене у трећој четвртини постигло послије четири минута игре, а до тада је Сутјеска већ имала и преко 20 поена вишка.

Послије тројке Адија Захирагића било је 48:24 и до краја гости нијесу запријетили, па је послије 40 минута било максималних 74:48.

Најефикаснији је био Радосав Спасојевић са 18 поена, три скока и индексом 19.

Ади Захирагић и Владимир Томашевић су убацили по 16 поена. Томашевић је имао 13 скокова и индекс 28, а Захирагић четири скока, шест асистенција и индекс 20.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић