Вијести, Извјештаји

Сутјеска против Златибора за бољу позицију у плеј-офу

Кошаркашки клуб Сутјеска сјутра (15) против Златибора игра други меч у „балону“ у Широком Бријегу.

Након сјајног издања, великог преокрета и побједе против бањалучког Борца екипа у овај меч улази са много самопоуздања и жељом да још једним тријумфом обезбиједи бољу позицију у плеј-офу.

КК Сутјеска након 11 утакмица има седам побједа и четири пораза. Наш ривал има побједу мање, а у првом мечу у Широком Бријегу лако је савладао Ловћен – 99:80. На том мечу најбољи су били Душан Кутлешић са 30 и Димитрије Николић са 26 поена, који су и окосница екипе. Осим њих, против Цетињана двоцифрен поентерски учинак имали су Санди Грубелич (13 поена), Филип Ђуран (11) и Немања Протић (10). Екипа је против Ловћена за два шутирала 71 одсто, а за три 36 одсто. Збирни индекс био им је 119!

Златибор је у одличној форми, а три кола прије краја освојио је Кошаркашку лигу Србије (КЛС). У посљедњем мечу савладали су директног конкурента, Слогу и осигурали прво мјесто.

Екипа у домаћем шампионату игра одлично, а везала је чак 16 побједа. У КЛС лиги посљедњи пут поражени су у новембру од лесковачког Здравља.

У АБА2 је ситуација нешто другачија –  Златибор је на скору од шест побједа и пет пораза. У претходном „балону“ у Бањалуци побиједили су један, а изгубили два меча. И њима је утакмица против Сутјеске битна, будући да траже мјесто у плеј-офу.

Златибор у АБА2 лиги просјечно постиже 78,55 поена, а прима 78,18. Екипа просјечно ухвати 34 лопте.

Највећа опасност у тиму Златибора је управо Душан Кутлешић. Ради се о искусном играчу, који је играо и прву АБА лигу, а који ове сезоне у АБА2 просјечно постиже 17,2 поена, уз 5,4 скока и 3,8 асистенција.

Центар Димитрије Николић је на просјеку од 13 поена и 6,7 скокова.

Екипа је у Широком Бријегу ослабљена будући да због повреде не игра Лаквинтон Рос.

КК Сутјеска и Златибор су одиграли један сусрет у АБА2 лиги. Прошле сезоне Златибор је након великог преокрета у посљедњој четвртини славио 82:78.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић