Вијести, Извјештаји

Сутјеска против Горице отвара трећи “балон” на Златибору

Након одличног издања у дербију домаћег шампионата и побједе над Подгорицом, пред кошаркашким клубом Сутјеска је нови изазов – трећи „балон“ НЛБ АБА2 лиге на Златибору.

Сутјеска је у досадашњем дијелу регионалног такмичења забиљежила четири побједе, има и један пораз, а сезону је управо отворила на Златибору, гдје је одржан и први „балон“. Екипа је тада побиједила Подгорицу и ТФТ, сјајно почела сезону у регионалном такмичењу и сигурно да је жеља свих у клубу и навијача да се такав учинак понови и ове седмице.

Ипак, неће бити лако. Противници су Горица и Борац из Бањалуке, а први ривал је екипа из Хрватске (сјутра у 21 час). Горица је без побједе у регионалном такмичењу, док је у хрватској Премијер лиги на посљедњем мјесту са два тријумфа и десет пораза.

“Против Горице морамо бити максимално мотивисани. Већ неколико дана се спремамо за овај меч. Не смије да нас завара то што је екипа без побједе. Имају одређени квалитет. Не смијемо лагано ући у меч, морамо пружити свој максимум како бисмо дошли до повољног резултата. Момци су свјесни тога и надам се да ћемо сјутра бити права екипа и да ће момци оставити срце на паркету”, казао је тренер Дарко Вујачић уочи вечерашњег тренинга.

Сутјеска је на Златибору ослабљена – Богдан Бојић се повриједио против Подгорице и једно вријеме ће бити ван терена, у Никшићу је остао и Огњен Гутовић, док је са екипом отпутовао Здравко Бошковић, али ће и он пропустити предстојеће двије утакмице. Дакле, девет кошаркаша је у ростеру ове седмице.

“Мислили смо да ћемо на овом ‘балону’ бити у најбољој форми и да ћемо бити комплетни. Бојић ће због повреде рамена мјесец дана бити ван терена, Бошковић је посљедње двије-три утакмице такође био ван терена, ни он неће играти. Опет се сусрећемо са тим проблемима. Боримо се, али шта је – ту је”, рекао је Вујачић.

Машан Врбица поручује да ће екипа покушати да од старта наметне своју игру и дође до побједе која би нас оставила у врху табеле.

“Горица је незгодна екипа, којој су била повријеђена два-три битна играча. На овај “балон” долазе спремнији. Покушаће да нас изненаде, али ми морамо да наметнемо нашу игру, наш ритам и да побиједимо што је најбитније”, јасан је Врбица.

ФОТО: КСЦГ