Вијести, Извјештаји

Сутјеска против Будућности: Да одиграмо на најбољи начин

Први пут након 2019. године Сутјеска у Никшићу игра против Будућности – ријеч је у другом мечу полуфиналне серије Прве црногорске кошаркашке лиге, који је заказан за сриједу од 19 часова.

У првој утакмици, одиграној претходне седмице Будућост је побиједила (93:58), а Сутјеска је на том мечу играла са шесторицом првотимаца.

Сутјеска је у првом полувремену прве утакмице добро играла, парирала ривалу, једно вријеме и водила, али је у наставку Будућност контролисала ситуацију, стигла до побједе и вођства у серији.

„Надамо се да ће неки момци, који нису играли на претходном мечу, бити спремни. Прва утакмица је била захтјевна – тешко је парирати са шест играча. Ми смо у једном дијелу, колико смо имали енергије и снаге покушали да наметнемо добру одбрану и да будемо достојан противник полуфиналне утакмице. Како је утакмица одмицала, квалитет, физичка спрема и дужа клупа Будућности је дошла до изражаја. Нисмо се надали да ћемо на овај начин одиграти мечеве против Будућности. Али шта је – ту је. Надам се да ћемо првенство затворити на најбољи могући начин”, рекао је тренер Дарко Вујачић.

Током читаве сезоне екипа је имала проблема са повредама, а пред утакмице против Будућности остала без Роса и Ведерса.

„Током читаве сезоне смо се борили са тим стварима, плус два Американца су нам отишла пред саму утакмицу против Будућности, што се доста осјетило. Били су спремни, могли су да нам помогну. Десило се шта се десило, то остаје иза нас. Трудићемо се да ову утакмицу одиграмо на добар и ваљан начин. На крају, остварили смо зацртане циљеве. С тим дијелом можемо бити задовољни. Остајемо недоречени на крају. Прву утакмицу смо издржали на начин на који смо издржали. Надам се да ће у другом мечу бити већи број играча, који ће нам помоћи. Нисмо планирали да буде овако, али шта је – ту је. Дигнуте главе излазимо на терен у сриједу. Трудићемо се да будемо добар противник”, поручио је Вујачић.

Ова утакмица је прилика и да публика подржи момке.

„Позивам и публику да дође. То је фалило, не само ове, већ и претходних сезона – сигурно да су утицале неке ствари у претходном периоду, од ковида, па играња утакмица АБА2 такмичења у систему у којем се игра. Негдје се и публика одвикла од долажења на утакмице. Ови момци тренирају и играју да би се дворана испунила. Даћемо све од себе, публици остаје да дође и подржи ове момке”, поручио је Дарко Вујачић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ