Вијести, Извјештаји

Сутјеска почела припреме, Николић: Имамо довољно времена и стрпљења да се спремимо

Кошаркашки клуб Сутјеска почео је данас припреме за нову сезону у којој ће учествовати у НЛБ АБА2 лиги и Првој црногорској кошаркашкој лиги.

Тренер Драган Николић је извршио прозивку, а на првом тренингу је било 11 кошаркаша – Милош Вујовић, Богдан Бојић, Андреј Вулевић, Радосав Спасојевић, Владимир Томашевић, Филип Баровић, Радош Вуковић, Јован Војиновић, Огњен Гутовић, Душан Васиљевић и Максим Вујовић. Дакуан Брејси и Амир Хинтон ће се наредних дана прикључити екипи. Илија Варајић је одлучио да школско и кошаркашко усавршавање настави у Сједињеним Америчким Државама и клуб му је изашао у сусрет, док је Марко Ћалић одлучио да заврши каријеру, па ће убудуће бити тренер Сутјеске.

„У августу су увијек очекивања велика. Кад почне лига видјећемо каква је наша реалност. НЛБ АБА2 лига почиње 9. октобра, још не знамо када ће кренути црногорски шампионат. Имамо довољно времена и стрпљења да се спремимо за предстојећу сезону од које, колико ја знам, многи пуно очекују“, рекао је Николић на старту припрема.

Тренер Сутјеске истиче да ростер није комплетиран.

„Жеља ми је била да имамо базу играча из Никшића. Са још неким момцима смо причали, али се нисмо договорили. Тим још није комплетиран – евидентно је да ћемо тражити појачања на високим позицијама. Видјећемо какав нам играч треба, који ће се уклопити са Баровићем, Спасојевићем и Вујовићем. Са том одлуком нећемо журити. Имамо добру основу. Један Американац долази сјутра, други у суботу“, објаснио је Николић.

Један дио припрема екипа ће провести на Златибору.

„Прва недјеља ће послужити да се упознамо, да видимо какве ко има навике и да већ сљедеће недјеље јаче кренемо. Слиједе и пријатељске утакмице – 28. августа је прва у Дубровнику, послије су припреме на Златибору, надам се да ћемо тамо одиграти двије-три контролне утакмице”, поручио је Драган Николић.