Вијести, Извјештаји

Сутјеска ослабљена против Будућности

Дошло је вријеме за полуфинале плеј-офа Прве црногорске кошаркашке лиге – Сутјеска сјутра (18:30) у првом мечу гостује Будућност Волију.

Пласманом у полуфинале екипа је крунисала добру сезону и остварила бољи резултат у домаћем шампионату него прошле године. Али, у утакмицама против Будућности екипа ће бити ослабљена будући да тренер, Дарко Вујачић, због повреда не може да рачуна на Илију Варајића, Милоша Копривицу, Здравка Бошковића, Марка Ћалића и Богдана Бојића. Додатни пех је и одлазак Мајкла Ведерса и Џејкобија Роса, које клуб није могао да задржи.

“Дио сезоне који су играчи чекали и заслужили својим односом и игром и полуфинални мечеви против Будућности требали су да буду круна сезоне, али нажалост неће бити тако. Екипа која је селектирана са домаћим играчима ове сезоне, који су заједно са момцима са стране показали своје могућности и домете и за колико је то било довољно. На крају кад сумирамо цијелу сезону, кроз све проблеме кроз које смо прошли и на који начин и са којим саставом смо наступали и са којом формом играча у одлучујућим мечевима оба такмичења, видимо да излазимо из добре сезоне и да смо направили добар резултат. Да смо били комплетни и без иједног проблема све ово што смо направили до сада био би такође добар резултат, јер сви циљеви су испуњени и у односу на прошлу сезону у свим такмичењима забиљежен бољи резултат, а утакмица против Будућности је доказ за то”, рекао је тренер Дарко Вујачић.

Шесторици првотимаца биће прикључена четири кошаркаша из млађих категорија – Шушић, Бановић, Перовић и Делић.

“Све заслуге иду играчима – тежим смо путем све ово изборили, а још једном понављам ми најбоље знамо кроз шта смо све прошли. Долазимо на крају у ситуацију да је боље било изгубити против Подгорице и не доводити себе у ову ситуацију, гдје нисмо у ситуацији да пружимо добру игру вриједну полуфинала и да све заслуге, које носе моји играчи, који су морали да изнесу већи терет самих утакмица, због недостатка појединих играча, тек тако проспемо и изађемо у наредна два меча ослабљени. Проблем нам је већи гдје поред повријеђених играча не можемо рачунати на два Американца, који су били спремни помоћи екипи, гдје клуб није био у могућности задржати исте за наредна два меча. Тешко је задржати фокус и концетрацију на саму утакмицу носећи се са овим стварима. Нијесмо тренирали јако цијелу сезону и трудили се да пружимо увијек свој максимум да би дошли до доброг резултата и да би на крају завршили на овај начин. Екипи ће бити прикључена четири играча из млађих селекција, јер како сад ствари стоје имамо на располагању шест играча”, казао је Дарко Вујачић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ