Вијести, Извјештаји

Сутјеска на Цетињу, озбиљан тест пред одлазак у Сарајево

Први прави изазов у домаћем шампионату – кошаркашки клуб Сутјеска сјутра (20) против Ловћена на Цетињу игра одложени меч 5. кола Прве црногорске кошаркашке лиге.

Биће ово озбиљан тест за нашу екипу уочи одласка у Сарајево наредне седмице на други „балон“ АБА2 лиге. Али, као и у досадашњим мечевима, уз прави приступ и борбеност добар резултат неће изостати.

„Очекује нас, до сада, најзахтјевнија утакмица у домаћем шампионату. Сусрет на Цетињу нам долази у не баш сјајном тренутку, али и за овај меч се спремамо као за сваки други. Момци су свјесни својих обавеза и задатака, које морају да испуне како би дошли до побједе и у том мечу“, рекао је у најави меча тренер Дарко Вујачић.

Сутјеска је максимална у Првој лиги, има три побједе (меч са Ибром није одигран, јер је екипа из Рожаја избачена у Другу лигу), док је Ловћен у досадашњем дијелу сезоне забиљежио двије побједе и два пораза.

„Ловћен је сигурно растерећен, без императива побједе. Играју на свом терену, који је, као што знамо, нимало лак. Биће максимално мотивисани, да нам узму скалп непобједивости“.

И овај меч ће пропустити Милош Поповић, који је почео са тренинзима након повреде.

„И даље немамо потребну свјежину, али без обзира на све те ствари идемо да извучемо максимум на Цетињу и дођемо до повољног резултата. Надамо се побједи“, поручио је Вујачић.

Домаћа екипа имаће велику помоћ навијача.

„Најозбиљније гостовање у досадашњем дијелу шампионата. Ловћен увијек игра добро код куће. Имаће подршку навијача, очекује нас пуна сала. Ако испоштујемо договор из свлачионице, одрадимо оно што смо радили на тренингу, онда неће бити проблема“,јасан је Андреј Вулевић.

ФОТО: Драгана Стјепановић