Вијести, Извјештаји

Сутјеска дочекује СЦ Дерби

У одложеном мечу 11. кола Прве црногорске кошаркашке лиге Сутјеска сјутра (18) у Никшићу дочекује СЦ Дерби.

Као што је познато од раније, СЦ Дерби игра лигу ван конкуренције и резултати остварени против овог тима се не рачунају. Али, и поред тога наша екипа жели да настави са добрим партијама, дође до 11. побједе и у великом стилу заокружи први круг такмичења у домаћем шампионату.

Сутјеска у овај меч улази ослабљена – ван терена су, због повреда, Радосав Спасојевић, Андреј Вулевић, Владимир Томашевић и Богдан Бојић.

“Утакмица без резултатског значаја. СЦ Дерби ће покушати да разигра неке млађе играче, а ми ћемо покушати да одиграмо што боље, јер покушавамо да остваримо што бољу форму пред наставак шампионата, али и наредни ‘балон’, који нам је најбитнији у овој сезони. Упркос томе што имамо довољно времена за припрему, имамо проблема са повријеђеним играчима. Не можемо ове године да останемо здрави, да ухватимо добар ритам тренинга, али без обзира на све то боримо се, покушавамо да се што боље утренирамо и остваримо што бољи резултат“, рекао је Филип Баровић.

Почетак 2024. године је био напоран, екипа је за мјесец дана одиграла 10 утакмица у домаћем првенству, НЛБ АБА2 лиги и Купу Црне Горе. Сутјеска је у досадашњем дијелу сезоне забиљежила 10 побједа у црногорској лиги, у регионалном такмичењу се бори за плеј-оф, а у Купу је елиминисана од Будућности, иако је и у том мечу била близу побједе.

– Тешко је, физички захтјевно. Нагомилале су се утакмице, јер је каснио почетак првенства. Остаје жал што на ‘балону’ нисмо побиједили још једну утакмицу, али из неког тешког ритма смо изашли са добрим резултатима, поготово та утакмица против Теода, која нам је била веома битна. Одвојили смо се на челу табеле. Битно је да то задржимо, а да се што боље спремимо за сљедећи ‘балон’ и да на оба фронта направимо добре резултате“, поручио је Баровић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ