Вијести, Извјештаји

Сутјеска гостује Даниловграду у домаћој лиги

Након три седмице кошаркаши клуб Сутјеска игра меч у домаћем шампионату. У оквиру 15. кола наша екипа сјутра (18) гостује Даниловграду и још једном побједом жели да се учврсти на првом мјесту на табели.

Сутјеска јесте фаворит у овом мечу, од тога не бјежи, али ту улогу треба да оправда на терену и још једном побједом се приближи циљу.

„Ми имамо зацртане циљеве и ова утакмица има свој значај. Спремамо се као за сваку утакмицу. Фаворити јесмо, али то морамо да оправдамо. Да задржимо стандард у одбрани, одиграмо добро у нападу и изађемо са повољним резултатом“, казао је у најави меча тренер Дарко Вујачић.

У међувремену Сутјеска је довела два појачања. Стигли су Американци Мајкл Ведерс и Џејкоби Рос.

„Момци са колеџа. Треба времена док се прилагоде. Од брзине прилагођавања зависи колико ће помоћи екипи. Нама је било неопходно да проширимо ростер. Ту су момци, Никшићани, који имају озбиљну минутажу и што се тиче њих треба имати стрпљења. Потребно им је више утакмица да би били константни. То, до сада, нису показали. Али и поред тога смо остварили добар резултат и у домаћем првенству и у НЛБ АБА2 лиги.“

Тренер наше екипе очекује да се Ведерс и Рос адаптирају до почетка „балона“ НЛБ АБА2 лиге у Широком Бријегу.

„Ова два појачања ће добро доћи. Моја су очекивања да пред „балон“ у Широком Бријегу од њих можемо очекивати да буду прави и помогну екипи. Кроз ове утакмице у лиги и Купу не очекујем толико, јер момцима треба времена да упознају екипу и похватају све што треба да радимо“, поручио је Дарко Вујачић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ