Вијести, Извјештаји

Среће недостајалo за побједу против Будућности

Сутјеска је вечерас у Подгорици, у првом мечу полуфинала Прве црногорске кошаркашке лиге изгубила од Будућности 84:77.

Екипа је имала шта да покаже – Сутјеска је читав меч била у егалу, одиграла је добру утакмицу, од првог минута била храбра и борбена, а на крају промашила неке зицере који су могли да преломе сусрет, па је Будућност уз доста среће стигла до тријумфа.

Други меч је у четвртак (18) у Никшићу, а овим путем позивамо публику да дође у Спортски центар и подржи момке.

Послије додатног слободног бацања Вујовића Сутјеска је имала поен предности (8:7), а онда је Будућност везала шест поена и стигла до пет поена вишка – 13:8.

Послије серије 9:0, Будућност је имала 12 поена предности (26:14), али је финиш прве и почетак друге четвртине припао нашој екипи која је послије седам везаних поена пришла на 26:21.

Након поена Спасојевића и Јовића екипа је имала три поена минуса (32:29), а онда је Будућност отишла на 38:29.

Финиш првог полувремена је такође припао нашем тиму, а послије тројке Митровића Сутјеска је на одмор отишла са два поена заостатка – 43:41.

Будућност је у трећој четвртини након пет везаних поена повела 54:46, потом је Кочовић погодио оба слободна бацања и тројку, па је Сутјеска поново била на минус три (54:51), али је Будућност са девет везаних поена отишла на плус 12 – 63:51.

Није се екипа предавала, играла је храбро, па је до краја треће четвртине смањила заостатак на пет поена (66:61).

Послије поена Павића, Сутјеска је пришла на минус један (68:67), али је Будућност одговорила, везала шест поена, повела 74:67 и стигла до тријумфа.

Најефикаснији је био Спасојевић са 18 поена и осам скокова.

Кочовић је имао 13, Јовић 11, Митровић 10 поена.