Вијести, Извјештаји

Спремни смо на сваки изазов

Након првог дијела Прве црногорске кошаркашке лиге Сутјеска је лидер са 11 побједа и једним поразом.

Екипа је добро одрадила половину такмичења, а сјутра (17) против Ибра у Рожајама игра меч 14.  кола. Сутјеска је у доброј позицији да избори пласман у НЛБ АБА2 Лигу наредне сезоне, али посао још није завршен. Тим иде корак по корак, а још један ка циљу ће покушати да направи на гостовању, које је ранијих година било неугодно.

„Задовољни смо првим дијелом сезоне – и резултатски и игром. Расли смо из утакмице у утакмицу. Побољшавали смо неке ствари, мечеви су били сваког другог или трећег дана, па нисмо ни имали много времена за тренинг, јер је и почетак лиге каснио, што нам је представљало озбиљан проблем, казао је тренер Милош Минић.

Сутјеска води борбу за пласман у НЛБ АБА2 лигу наредне сезоне. Двије екипе ће изборити пласман у регионално такмичење, конкуренција је велика, Приморје, Подгорица и Теодо су на скору 10-2.

„Лига је никад занимљивија, четири клуба су изједначена на врху. Ту је и Ловћен, такође добра екипа – вјероватно би и они били пуно бољи у резултатском смислу, да нису имали кадровских проблема. Евидентно је да се до самог краја неће знати које двије екипе ће изборити пласман у АБА2 лигу следеће сезоне“, оцијенио је Минић.

Наш наредни противник се у међувремену појачао, а на клупи сједи Зоран Гломазић, бивши тренер Сутјеске.

„Ибар је традиционално неугодан противник, који је доживио озбиљне кадровске промјене, што у виду тренера, што доласком три нова играча. Кормило Ибра је преузео наш суграђанин и један од мојих првих тренера, Зоран Гломазић. Искористио бих прилику да му честитам нови ангажман и да му пожелим пуно успјеха, поручио је Минић.

Ипак, екипа има један циљ, а то је – побједа.

„Што се утакмице тиче – чека нас изузетно тешка и неизвјесна утакмица. Међутим, спремни смо на сваки изазов. Добро смо тренирали посљедњих десетак дана, без обзира што смо били ослабљени, јер нам можда и кључни играчи нису тренирали – Спасојевић, Вулевић и Томашевић, који су одсуствовали пар недеља. Такође на све то су се повриједили Јовић и Горановић, па ни они нису тренирали неколико дана. Сви осим Горановића ће бити у конкуренцији за предстојећу утакмицу“, поручио је Минић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ