Вијести, Извјештаји

Серија се наставља, Сутјеска савладала Шибенку

Још једна велика побједа у НЛБ АБА2 лиги – Сутјеска је вечерас у Широком Бријегу савладала Шибенку 80:72, уписала другу побједу на овом „балону“, а шесту укупно, а у петак (21) игра против Борца.

Још један меч у којем је карактер екипе дошао до изражаја, меч у којем су момци дали све од себе да дођу до још једне битне побједе.

Нажалост, у финишу утакмице се повриједио Кочовић, па ће се наредних дана знати стање повреде.

Екипа је одлично отворила утакмицу, преко Спасојевића и Кочовића повела 9:2, а након тројке Спасојевића 15:4.

Тада је Шибенка направила серију 12:0 и први пут повела (16:15), да би од тог тренутка у „Пецари“ била неизвјесна утакмица.

Шибенка је током првог полувремена имала највише шест поена предности (24:18), потом је водила и 30:25, да би екипа са шест везаних поена преокренула и повела (31:30), али је послије првог полувремена ривал имао поен вишка – 37:36.

У трећој четвртини Шибенка је направила серију 7:0 и повела 56:52, али су у тим тренуцима погађали Кочовић и Оташевић па је Сутјеска преокренула и повела – 60:58.

Водила је од тада наша екипа, прецизни су били Ђуришић и Митровић, Сутјеска је стигла до седам поена предности – 72:65, а онда је Оташевић погодио тројку за 78:67 и све је било ријешено.

Најефикаснији је био Спасојевић са 19 поена и четири скока.

Кочовић је имао 17 поена, шест скокова и пет асистенција, а Митровић 16 поена, шест скокова и девет асистенција.

Оташевић је имао 12 поена и четири скока.