Вијести, Извјештаји

Серија се наставља, побједа над Шенчуром

Серија се наставља, Сутјеска се не зауставља – седми меч у сезони и седма побједа. Овог пута екипа је до тријумфа дошла против Шенчура (70:63) на старту “балона” АБА2 лиге у Сарајеву.

Одличан, изванредан почетак у Сарајеву, пред наставак “балона” у Босни и Херцеговини. Слиједе мечеви са Широким (петак од 15 часова) и Вриједносницама (неђеља од 15 часова).

Почетак утакмице је био тежак – Сутјеска је промашила неке отворене шутеве, било је грешака, Шенчур је водио, али је то била предност од највише три поена.

Од друге четвртине креће боља игра у нападу. Сутјеска је направила серију 7:0 и повела 26:20 послије поена Владимира Томашевића. У тим моментима разиграни су били Милош Поповић и Милош Вујовић, придружио им се и Томашевић, а конце игре је вукао и данас одлични Машан Врбица.

Ипак, словеначка екипа је била упорна, нон-стоп дисала за вратом, па је пришла на 31:30, али је Врбица за двије везане тројке одвео Сутјеску на великих шест поена предности – 38:32.

На полувремену је било плус пет (38:33), да би почетак наставка припао ривалу, који је серијом 8:0 преокренуо и први пут након прве четвртине повео – 41:40. Тада је Богдан Бојић погодио тројку и изнудио неспортски фаул, Сутјеска се поново одлијепила, а када је Врбица у посљедњој секунди треће четвртине погодио тројку са преко 10 метара за 57:46, било је јасно да екипу ништа не може засутавити ка новом тријумфу.

Почетком четврте четвртине Сутјеска је комплетирала серију 8:о, отишла на максималних 61:46 и дилеме више није било.

“Гледајући статистику не могу да будем задовољан. Промашили смо 13 слободних бацања у другом полувремену, недопустиво је шутирати слободна бацања 29/15. Имали смо доста промашених зицера, једино је добра побједа и са тим можемо бити задовољни”, рекао је тренер Сутјеске Дарко Вујачић након утакмице.

Машан Врбица је меч завршио са 17 поена, пет скокова, седам асистенција и индексом 23. Милош Копривица је имао 16 поена и четири скока, а Милош Поповић 13 поена и осам скокова.

ФОТО: Драгана Стјепановић