Вијести, Извјештаји

Репрезентативни позив за Сутјескин трио

Кошаркаши Сутјеске, Ади Захирагић, Радосав Спасојевић и Владимир Томашевић налазе се на ширем списку селекције Босне и Херцеговине, односно Црне Горе уочи фебруарских квалификација за Мундобаскет.

Захирагић, Спасојевић и Томашевић играју добро ове сезоне, па је позив у националну селекцију награда за њихов досадашњи учинак, али и мотивација да наставе са квалитетним радом. Кошаркашки клуб Сутјеска вјерује да ће њих тројица у будућности био дио националних тимова БиХ и Црне Горе.

Такође, позив Захирагићу, Спасојевићу и Томашевићу је признање кошаркашком клубу Сутјеска на досадашњем раду.

Захирагић је у досадашњем дијелу црногорског шампионата просјечно постизао 5,86 поена, уз 3,57 скокова и 4,14 асистенција. Ади је најбољи асистент Сутјеске у Првој црногорској лиги. У АБА2 лиги просјек му је 9,9 поена, 4,3 скока и 6,3 асистенције.

Спасојевић је најбољи скакач Сутјеске у домаћем шампионату. Просјечно ухвати 5,6 лопти, а по мечу има 13,29 поена и двије асистенције. Проглашен је за најкориснијег играча 3. кола домаћег шампионата.

Рашо је најбољи поентер Сутјеске у АБА2 лиги – у регионалном такмичењу просјечно постиже 16,9 поена, уз 5,9 скокова и 2,4 асистенције.

Томашевић је први пут уврштен на шири списак репрезентације Црне Горе, а ове сезоне је најбољи поентер Сутјеске у домаћем шампионату са 16 поена по мечу. По сусрету биљежи још 4,17 скокова и 2,67 асистенција. Владимир је седми најбољи поентер у црногорској лиги, а Сутјеска има три меча мање у шампионату.

Томашевић је био МВП 6. кола.

У АБА2 лиги крило Сутјеске постиже у просјеку 16,3 поена, уз 6,1 скок.

Репрезентацијама Црне Горе и Босне и Херцеговине желимо пуно успјеха и среће у наставку квалификација за Мундобаскет!