Вијести, Извјештаји

Пружићемо максимум на Златибору

Кошаркашки клуб Сутјеска отпутовао је на Златибор, гдје сјутра почиње први овосезонски „балон“ АБА2 лиге.

Сутјеска први меч у регионалном такмичењу игра сјутра (15), а ривал је Подгорица, док је два дана касније (18) противник македонски ТФТ.

„Морам да кажем да посљедњих 15-20 дана нисмо у идеалној ситуацији када је ријеч о здравственом билтену. Нисмо у жељеном ритму, интензитету тренинга. Сами садржај тренинга је морао да се мијења због тих ствари. То је доста утицало на нашу форму, коју смо показали у припремним мечевима. Са тим стварима морамо да функционишемо, дешаваће се и током сезоне“, рекао је тренер Дарко Вујачић.

Екипа је у понедјељак одиграла први званични меч и у гостима савладала Дечић у оквиру домаћег шампионата.

„Надам се да ћемо дати све од себе, припремали смо се за ово, али нисмо очекивали да ћемо у овој форми отпутовати на Златибор. Утакмица против Дечића је показала да смо мало пали што се тиче игре коју смо показали у припремним мечевима. Али идемо да дамо максимум и надам се добром резултату. Надам се да ћемо расти и да ћемо подизати ниво форме из утакмице у утакмицу“, поручио је Вујачић.

Другу сезону у Никшићу је Владимир Томашевић. Сматра да екипа може доћи до побједе, уколико оствари оно што се од ње тражи.

„Доста смо добар посао урадили претходна два и по мјесеца. Добро смо тренирали, одиграли пријатељске утакмице против екипа из Адмиралбет АБА лиге, гдје смо се показали у добром издању. Полако улазимо у форму у коју желимо да будемо. Подгорица је наш стари ривал, доста их добро познајемо. И ми и они смо промијенили доста играча у ростеру. Утакмицу спремамо већ неколико дана. Ако одговоримо на захтјеве које нам тренер постави, надам се да ћемо славити”, казао је Томашевић.

ФОТО: КСЦГ