Вијести, Извјештаји

Против Слоге за одлазак у плеј-оф

Посљедња утакмица на „балону“ НЛБ АБА2 лиге је и најбитнија – Сутјеска сјутра (18) против Слоге игра директан меч за одлазак на завршни турнир.

Екипа је на скору од седам побједа и пет пораза, док је ривал на 6-6, па је рачуница јасна – ко побиједи иде у плеј-оф који се од 12. до 16. априла одржава у Домжалама.

Момци знају да их само побједа води у Словенију, па ће и на овом, као и на сваком мечу од почетка сезоне дати све од себе да дођу до побједе. И ову утакмицу ће прескочити Милош Копривица, који се повриједио против Златибора.

„Знамо каква је ситуација и како смо дошли на овај ‘балон’. Малтене смо на сваки долазили ослабљени. У овом посљедњем смо и у најлошијој ситуацији, а онда нам се на мечу са Златибором десило ово са Копривицом. Бићемо ослабљени, али смо свјесни шта смо све до овог ‘балона’ урадили. Уложен је велики труд, момци су, носећи се са свим проблемима, дали све од себе да би дошли до што бољег резултата“, рекао је у најави меча тренер Дарко Вујачић.

Момци су мотивисани, екипа је спремна да од првог до посљедњег минута пружи максимум.

„Сигурно је да ћемо ући максимално мотивисани. Свјесни смо ситуације да нас побједа води међу осам најбољих. Мислим да смо то по приказаној игри до сада и заслужили. Надам се да ће главе бити мирне, спремне и да ће екипа енергетски одговорити, као против Крке, када смо јако кренули у одбрани. То је рецепт – да одиграмо јаку, чврсту одбрану свих 40 минута. Читава сезона у АБА2 лиги стаје у тих 40 минута. Надамо се повољном резултату и проласку“, поручио је Вујачић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ