Вијести, Извјештаји

Први пораз у сезони, Сутјеска изгубила од Широког

Кошаркашки клуб Сутјеска претрпио је данас први пораз у сезони – након седам побједа у свим такмичењима, наша екипа је данас изгубила од Широког 67:62 у другој утакмици “балона” у Сарајеву.

Сутјеска је изгубила у неизвјесној завршници. Наша екипа је, четири минута прије краја, имала четири поена предности (59:55), потом је три минута прије краја било 61:57, али су екипе у посљедњи минут ушле изједначене. Тада је Милош Копривица погодио једно слободно бацање (62:61), на другој страни је прецизан био Најт (63:62), а онда је у посљедњем нападу Машан Врбица промашио тројку, а Широки са пенала стигао до побједе.

Сутјеска је одлично отворила меч, на крилима Копривице и Богдана Бојића имала десет поена предности (14:4), али је Широки у другој четвртини почео да погађа са линије 6,75. Екипа из Широког Бријега је везала три тројке заредом и први пут на утакмици стигла до вођства – 28:27. Тада је наш тим одговорио, са пет везаних поена опет повео (33:31), али је ипак са предношћу отишао на одмор.

У наставку су се екипе смјењивале у вођству, офанзивни скок ривала је задавао велике проблеме, али је почетком посљедње четвртине Врбица са пет поена комплетирао серију 7:0, па је Сутјеска повела 55:50. Широки је потом изједначио на 55:55, Сутјеска опет имала предност 59:55, али је изгубила у неизвјесној завршници.

“Јако лоше смо кренули енергетски, момци се нису снашли. До краја утакмице је фалило енергије. Мјесец и по дана нисмо тренирали пет на пет и то се данас осјетило на терену. И у првом ‘балону’ смо били неспремни, нисмо имали континуитет тренинга. Од првог ‘балона’ је Милош Поповић обновио повреду – он је без тренинга дошао у Сарајево. Екипа није иста са њим и без њега. Проблем са офанзивним скоковима је и вечерас био присутан. Опет мањак концентрације, неке отворене шутеве нисмо погодили, опет је било промашених слободних бацања, зицера. Заслужена побједа Широког. Надам се да ћемо ми у наредном периоду изгледати боље”, рекао је тренер Дарко Вујачић након утакмице.

Најефикаснији је био Милош Копривица са 20 поена и седам скокова. По осам поена су убацили Богдан Бојић, Машан Врбица, Здравко Бошковић и Владимир Томашевић.

Сутјеска у недјељу (15) игра против Вриједносница.

ФОТО: Драгана Стјепановић