Вијести, Извјештаји

Почиње плеј-оф: Сутјеска против Подгорице

Циљеви зацртани пред почетак сезоне раније су испуњени – Сутјеска је кроз домаћи шампионат изборила пласман у НЛБ АБА2 лигу наредне сезоне, док је поново играла у плеј-офу регионалног такмичења.

Циљеви су испуњени, али сезона није завршена, јер слиједе утакмице плеј-офа, а ривал је Подгорица. Први меч је сјутра (20:30) у Спортском центру, а реванш у недјељу (18) у Подгорици. У плеј-офу се игра на кош-разлику, а побједник ће у полуфиналу играти против Будућност Волија.

Током сезоне екипу је преузео Милош Минић, који је годинама био у стручном штабу. Са Минићем на клупи момци су остварили све што је било зацртано, али се на томе неће зауставити. Жеља свих је пласман у полуфинале.

„У обавези смо да одиграмо двије озбиљне утакмице, са максималним приступом. Играмо против јаке екипе, која је имала сјајну сезону и у домаћем првенству и у НЛБ АБА2 лиги. Иако смо их побиједили два пута ове сезоне, они су благи фаворити. Подгорица је екипа са одличним индивидуалцима, гдје главну ријеч воде амерички играчи – Слај и Кунц. Ми смо све циљеве испунили и сад можемо да уживамо у плеј-оф мечевима. Надамо се проласку у полуфинале“, поручио је Минић.

Сутјеска је два пута ове сезоне савладала Подгорицу, док је једном поражена. Али, сада се све брише, слиједе још два меча у доигравању, која ће сигурно бити узбудљива и занимљива као и сваки досадашњи.

„Обје екипе су исцрпљене од играња у два такмичења. Ми имамо повријеђених играча, неки играју преко бола, неки неће моћи да играју. Оба циља смо остварили и из те опуштене атмосфере можемо да одиграмо добру утакмицу, да се надмећемо са екипом која је приближно нашег квалитета и да пробамо да прођемо даље“, поручио је Филип Баровић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ