Вијести, Извјештаји

Почиње НЛБ АБА2 лига, Сутјеска гостује Работничком

Припремни период је завршен, почињу такмичарске утакмице, а Сутјеска прву игра у четвртак (18) у Скопљу против Работничког на старту НЛБ АБА2 лиге.

Уочи ове сезоне промијењен је формат такмичења, лига је проширена на 16 тимова, који су распоређени у четири групе, а мечеви се играју код куће и на страни. Сутјеска је на жријебу смјештена у групу Б, а осим Работничког, ривали су Војводина и Босна. Два тима из групе пролазе у наредну фазу.

Уочи нове сезоне, Сутјеска је припреме одрадила у Никшићу. Екипа је одиграла седам контролних утакмица, савладала је Раднички из Горажда, Котор, Јединство из Бијелог Поља, Леотар и Теодо, док је два пута изгубила од Подгорице.

„Почиње борба за бодове. Имали смо кадровских проблема, па сам неке играче више оптеретио, што није било у плану. Задовољан сам како смо одрадили припремни период, а задовољан сам и приступом момака на тренинзима и контролним мечевима. Било је осцилација, добрих и лоших ствари. Надам се да у 1. коло улазимо спремни“, прокоментарисао је припремни период тренер, Драган Бајић.

Бајић се осврнуо и на групу у НЛБ АБА2 лиги.

„Знамо да нас жријеб није мазио, али шта је – ту је. Гостујемо Работничком, који има ‘врућ терен’. Доста играча и познајем, јер сам их тренирао у македонској репрезентацији. Екипа су која је спој младости и искуства и која може да буде незгодна ако јој противник то допусти. Ако будемо имали добар приступ, ако нам се укаже шанса, ја се надам да ћемо славити у том мечу“, рекао је Бајић.

Оно што све радује, то је прилика да екипа мечеве игра у Никшићу. Нема више „балона“, игра се код куће и на страни, па ће навијачи бити од велике помоћи момцима да дођу до циља.

„Радује да ћемо играти у Никшићу. Надам се да ће бити велика посјећеност, али то зависи од наших игара и резултата. У групи смо са претедентима на пласман у АдмиралБет АБА лигу, а знате да је тешко играти против Работничког. Идемо од утакмице до утакмице – да будемо фокусирани, да испоштујемо договор. Ја сам оптимиста. Позитивна енергија, коју морам да пренесем на играче даје ми наду да можемо да славимо у том мечу“, рекао је Бајић.

А Радосав Спасојевић је љетос продужио уговор и остао у Никшићу. Један од најискуснијих играча у тиму зна како је играти у Скопљу, будући да је током каријере наступао за МЗТ.

„Из мог искуства знам да је то тежак терен. Даћемо максимум како бисмо побиједили у првом колу. Задовољни смо како смо одрадили припреме. Тренер је дао свима шансу. Видјећемо како ће све изгледати. Ја сам лично оптимиста. Чекамо ту прву утакмицу, након које ће бити реалнија слика“, рекао је Спасојевић.