Вијести, Извјештаји

Пораз од Широког на крају турнира, велике шансе за плеј-оф

Кошаркашки клуб Сутјеска поражен је данас од Широког 81:58 у 10. колу НЛБ АБА2 лиге.

Наша екипа турнир у Бањалуци завршава са двије побједе и поразом и након овог меча је 7. на табели са скором 6-4.

Сутјеска је током меча имала проблема у нападу, Широки је боље отворио меч, па је у финишу прве четвртине стигао до 11 поена предности – 17:6.

Сутјеска је полако хватала прикључак, заиграла добру одбрану и након поена Милоша Копривице, 29 секунди прије краја првог полувремена први пут повела – 27:25.

У другом полувремену, након поена Адија Захирагића, Копривице и прве тројке на мечу, коју је постигао Радосав Спасојевић било је 34:27 за Сутјеску.

Широки је у том периоду преко Иванова држао прикључак, да би након поена Божића и серије 7:0 преокренуо и поново повео – 38:37.

Послије тројке Билиновца Широки је поново имао 11 поена предности – 52:41. Захирагић и Бојић су постигли по тројку, Томашевић је почетком четврте четвртине везао четири поена и Сутјеска је пришла на 57:53.

Тада је кренула серија Широког, који је на крају убједљиво славио.

“Знали смо какав нас меч очекује. У првом полувремену смо контролисали ритам, а други дио је био дијаметрално различит – Широки је појачао одбрану, из ње долазио до лаких поена. Пали смо енергетски, имали смо мање играча на располагању, што је утицало на нашу партију и концентрацију”, рекао је након меча тренер Сутјеске, Велимир Гашић.

У екипи Сутјеске није било Илије Варајића и Јована Војиновића, а најефикаснији је био Владимир Томашевић са 16 поена и пет скокова. Радосав Спасојевић је убацио 13 поена, а имао је и пет скокова, док су Ади Захирагић и Милош Копривица меч завршили са по девет поена.

Посљедњи „балон“ је у марту у Широком, а Сутјеска ће играти против бањалучког Борца, Златибора и Младости.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић