Вијести, Извјештаји

Пораз од СЦ Дербија на крају регуларног дијела

Сутјеска је вечерас изгубила од СЦ Дербија 75:73 у 21. колу Прве црногорске кошаркашке лиге.

Екипа је регуларни дио сезоне завршила на првом мјесту са 17 побједа и три пораза. Противник у баражу за плеј-оф је Подгорица, а први меч је наредне сриједе (21) у Никшићу, док је реванш два дана касније (19) у Подгорици.

Сутјеска је на старту повела 8:4 послије поена Бошковића, а било је и 10:6 када је погодио Томашевић. Тада је СЦ Дерби везао пет поена, преокренуо и повео 11:10.

У финишу прве четвртине Сутјеска је направила серију 7:0, повела 22:20, али су тај дио гости окончали тројком и вођством – 23:22.

У другој су се екипе смјењивале у вођству, ниједна није имала више од четири поена, а на одмор су гости имали поен предности – 43:42.

Ни у трећој четвртини екипе нису успјеле да се одлијепе, а онда је у четвртој Сутјеска направила серију 12:0 и стигла до 70:58.

Услиједила је реакција гостујуће екипе, која је смањивала заостатак и пришла на 73:72. Потом Сутјеска није реализовала напад, гости су из контре погодили за 75:73, да би након тога наша екипа имала још један напад, али није успјела да дође до поена.

Најефикаснији је био Милош Вујовић са 15 поена и пет скокова. Здравко Бошковић је имао 13 поена, Богдан Бојић 10 поена и шест асистенција, а Милош Поповић 10 поена и шест скокова.

Димитрије Малишић и Мајкл Ведерс су имали по седам поена, Машан Врбица пет поена, а Андреј Вулевић, Џејкоби Рос и Владимир Томашевић по два поена.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ