Вијести, Извјештаји

Пораз од Морнара, освојено 4. мјесто на меморијалном турниру „Љубо Јовановић“

Кошаркаши клуб Сутјеска освојио је четврто мјесто на меморијалном турниру „Љубо Јовановић“ – у мечу за трећу позицију наша екипа је вечерас изгубила од Морнара 77:73.

Наши момци су и вечерас одиграли добар меч, били у игри до самог краја, али је у завршници побједу однио Морнар. Био је ово четврти меч Сутјеске у пет дана, осјетио се и умор, али и поред тога екипа је дала све од себе и добро парирала барском тиму.

Морнар је водио током читавог меча, али до само финиша није могао да преломи. Барани су на старту били шутерски расположени, у првој четвртини су убацили пет тројки и током тог периода имали девет поена предности. Ипак, до краја првих десет минута Сутјеска је ухватила прикључак, па је на уласку у другу четвртину  имала само два поена минуса – 24:22.

У другој четвртини ривал је одржавао предност, Сутјеска је успјела да буде на три поена заостатка (35:32), али је након 20 минута било 45:40 за Морнар.

У трећој четвртини Сутјеска је заиграла сјајно у одбрани, била агресивна, па је послије тројке Машана Врбице пришла на поен минуса – 57:56. Имала је након тога наша екипа неколико везаних напада за преокрет, али до вођства, нажалост, није дошло. Морнар је убрзо стекао 10 поена предности (70:60), али се наш тим није предавао што је и одлика овог тима Сутјеске. Поенима Милоша Вујовића и Владимира Томашевића пришли смо на 72:68, а онда је Богдан Бојић погодио тројку за 72:71.

До краја је остало два минута и десет секунди, Сутјеска је поново била у прилици да преокрене, али није успјела.

Најефикаснији у нашем тиму био је Милош Вујовић, који је одиграо одлично све три утакмице на турниру. Вечерас је меч завршио са 14 поена, четири скока, три блокаде и индексом 23.

Милош Поповић је имао 18 поена и седам скокова, а Машан Врбица 17 поена и четири скока.

Наша екипа сјутра у 19 часова у Улцињу игра пријатељски меч против хрватског Шкрљева, а у суботу је још један контролни сусрет против СЦ Дербија.

ФОТО: КСЦГ