Вијести, Извјештаји

Пораз од Будућности у 1. мечу полуфинала

Сутјеска је вечерас поражена од Будућност Волија 93:58 у првом мечу полуфинала плеј-офа Прве црногорске кошаркашке лиге.

Тренер Дарко Вујачић вечерас је на располагању имао шесторицу првотимаца, а екипи су били прикључени играчи из млађих селекција.

Утакмицу је поенима отворио Милош Вујовић (2:0), а након тројке Андреја Вулевића Сутјеска је први пут стекла пет поена вишка (10:5). Екипа је током прве четвртине у неколико наврата имала пет поена предности, да би након поена Машана Врбице и вођства 18:13, Будућност пришла на минус један (18:17). Тада је Димитрије Малишић везао четири поена и Сутјеска је поново отишла на плус пет – 22:17.

У другој четвртини је Сутјеска први пут имала шест поена предности – 27:21, поени Владимира Томашевића. Тада је Будућност пришла на 27:26, Сутјеска направила серију 6:0 и повела 33:26 (поени Врбице), да би услиједила серија домаће екипе 13:0 и вођство Будућности 39:33.

На полувремену је било 49:40, а у наставку је Будућност константно водила и на крају повела 1:0 у серији.

Владимир Томашевић је меч завршио са 14 поена и седам скокова. Милош Поповић је имао 13 поена, шест скокова и четири асистенције, а Милош Вујовић 12 поена и шест скокова.

Машан Врбица је меч завршио са осам поена и седам асистенција, а Андреј Вулевић са седам поена. Димитрије Малишић је имао четири поена.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ