Вијести, Извјештаји

Пораз од Будућности након два продужетка, за треће мјесто са Морнаром

Након одличне игре и два продужетка кошаркашки клуб Сутјеска поражен је вечерас од Будућност Волија (99:90) у полуфиналу меморијалног турнира „Љубо Јовановић“.

И ова утакмица против Будућности, као и претходне у припремном периоду показатељ су да је Сутјеска озбиљна екипа, која ће ове сезоне имати шта да покаже – како у домаћем, тако и у регионалном такмичењу.

Сутјеска је од самог старта водила и на крилима Машана Врбице и Милоша Вујовића почетком друге четвртине стигла до осам поена вишка – 25:17. У тим тренуцима Вујовић је био одличан, екипа је одржавала предност од седам поена, али је ривал серијом 6:0 пришао на 29:26. Потом је Милан Лужаић погодио тројку за 32:26, а након поена Владмира Томашевића први пут је Сутјеска имала двоцифрену предност – 37:27.

Максималних плус 13 (46:33) Сутјеска је имала послије поена Милоша Поповића почетком другог полувремена, а онда је Будућност направила серију 13:0 и изједначила. Услиједила је потом реакција нашег тима и девет везаних поена за вођство 55:46. да би након поена Милоша Копривице било и плус десет (57:47).

И у четвртој четвртини Сутјеска је одржавала предност, да би у посљедњи минут наш тим ушао са предношћу од једног поена – 74:73. Потом је Бут, 12 секунди прије краја, погодио за два поена, уз фаул, па је реализовао додатно бацање и Будућност је први пут на мечу повела – 76:74.

У посљедњем нападу након промашаја Врбице лопту је ухватио Томашевић, постигао два поена, па се отишло у први продужетак.

Додатних пет минута Сутјеска је боље отворила и повела 81:76, али је ривал узвратио и преокренуо – 82:81. Богдан Бојић је затим погодио тројку, вратио предност на нашу страну (84:82), али је Будућност изједначила преко Бута. Сутјеска је имала напад за побједу, Бојић је био непрецизан, а на другој страни је промашио Бут, па је меч отишао у други продужетак.

У другом продужетку Будућност је постигла шест поена заредом, повела 94:88 и на крају побиједила – 99:90.

Најефикаснији у нашем тиму био је Машан Врбица са 18 поена и осам асистенција. Милош Вујовић је одиграо одличан меч и постигао је 15 поена, уз шест скокова, док је Владимир Томашевић имао 14 поена и девет скокова. Милош Копривица је меч завршио са 13 поена и пет скокова, а Милош Поповић са десет поена и седам скокова.

У мечу за треће мјесто Сутјеска сјутра (18) игра против Морнара.

ФОТО: КСЦГ