Вијести, Извјештаји

Пораз од Будућности и у другом мечу, крај сезоне

Сутјеска је вечерас поражена од Будућности 82:68 у другом мечу полуфинала плеј-офа Прве црногорске кошаркашке лиге.

Екипа је вечерас завршила сезону, а наредне ће осим у Првој црногорској лиги, поново играти у НЛБ АБА2 лиги.

У првом полувремену играло се у серијама, а Сутјеска је први пут повела послије поена Машана Врбице (7:6). Када је тројку погодио Андреј Вулевић било је 10:8, а након слободних бацања Милоша Поповића 12:10. Тада је Будућност везала пет поена, преокренула (15:10), али је услиједио одговор Сутјеске, серија 7:0 и ново вођство (17:15). Ипак, до краја прве четвртине Будућност је постигла шест поена заредом, па је након 10 минута било 21:17 за госте.

Другу четвртину поенима отварају Врбица и Вулевић, па екипа опет стиже до предности (22:21). А када је тројку погодио Богдан Бојић, Сутјеска је комплетирала серију 7:0, па је било плус пет – 29:24. Ипак, Будућност је одговорила, преокренула на 35:33, али је Врбица новом тројком донио предност нашем тиму – 36:35.

До краја полувремена гости су везали шест поена и на одмор отишли са предношћу – 41:36.

Почетком другог полувремена након тројке Бојића Сутјеска је пришла на минус два – 43:45. Потом је Будућност везала осам поена и први пут стекла двоцифрену предност – 53:43. Врбица је потом постигао четири поена заредом, екипа је пришла на 53:47, али су тај налет гости одбили и на крају треће четвртине имали 16 поена предности – 63:47.

Екипа се борила до краја, послије поена Милоша Вујовића након офанзивног скока дошла на минус пет (69:64), али су гости одбили тај налет и стигли до побједе.

Најефикаснији је био Машан Врбица са 23 поена и седам асистенција. Богдан Бојић је имао 15 поена и седам скокова, а Андреј Вулевић девет поена и двије асистенције. Милош Вујовић је имао осам поена и осам скокова, а Милош Поповић седам поена и седам скокова. Владимир Томашевић је меч завршио са шест поена и осам скокова.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ