Вијести, Извјештаји

Показати реакцију и уз чврсту одбрану доћи до доброг резултата

Наставља се домаћи шампионат, након пораза у претходном колу од Миленијума, Сутјеску очекује још једно гостовање. Овог пута екипа путује у Херцег Нови, гдје ће сјутра (20:30) против Приморја одиграти меч осмог кола.

Сутјеска је на скору од пет побједа и једног пораза, док је екипа из Херцег Новог у досадашњем дијелу сезоне забиљежила три тријумфа, уз четири изгубљена меча. Очекује се да екипа на овом мечу покаже реакцију након пораза у претходном колу од Миленијума и покуша да дође до тријумфа уочи дербија са Подгорицом, који се игра у сриједу (20:30) у Никшићу.

“Очекујем реакцију од свих играча. У претходном колу то нисмо били ми. Фалило је енергије, видјело се да су играчи празни, можда и због тренажног процеса у којем се тренутно налазимо и тражења наше форме. Могуће да ту има разлога зашто против Миленијума нисмо изгледали онако како треба да изгледамо. Сада се окрећемо Приморју – јако битна, захтјевна утакмица. Неће бити лако, они ће ући још мотивисаније, имајући у виду прошло коло и наш пораз. Морамо да будемо мирни, да играмо чврсту одбрану, са доста контранапада и транзиције. У томе треба тражити нашу шансу. Надам се добром резултату”, казао је у најави меча тренер Дарко Вујачић.

Милош Копривица обећава да ће екипа дати максимум и покушати да дође до побједе.

“Очекујем да екипа покаже реакцију након пораза у претходном колу. Потрудићемо се, даћемо максимум да дођемо до доброг резултата. Екипа Приморја је добро покривена на свим позицијама. Биће мотивисани на домаћем терену. Ми се морамо потрудити да енергетски одговоримо на њихову агресивност и транзицију”, сматра Копривица.

Копривица је ове сезоне остао у Никшићу, што се испоставило као добар потез. У Првој црногорској кошаркашкој лиги просјечно постиже 16,4 поена, уз 7,2 скока и три асистенције. У НЛБ АБА2 лиги учинак му је 18,4 поена и 5,8 скокова.

“Задовољан сам својим учинком, трудим се да пружим максимум на тренинзима. Ипак, није ми приоритет мој лични учинак, него успјех тима”, казао је Милош.

Екипа у некомплетном саставу путује у Херцег Нови – сусрет са Приморјем ће пропустити Здравко Бошковић и Огњен Гутовић, док се Милан Лужаић, након неколико дана паузе, вратио тренинзима.

ФОТО: Драгана Стјепановић