Вијести, Извјештаји

Побједа у неизвјесном мечу на Цетињу за наставак тријумфалног низа

Сутјеска се не зауставља – екипа је вечерас у одложеном мечу 5. кола Прве црногорске кошаркашке лиге савладала Ловћен на Цетињу 85:81 и задржала максималан скор у лиги.

Узбудљиво и неизвјесно је било на Цетињу, а утакмица је преломљена у самом финишу. Ловћен је водио 76:73, а онда је услиједила серија Сутјеске 7:0, коју је, тројком 95 секунди прије краја, крунисао капитен Марко Ћалић, па је на семафору писало 80:76. Потом су домаћи смањили на 80:79, али је Машан Врбица новом тројком отклонио сваку недоумицу – Сутјеска је повела 83:79 и стигла до четврте побједе у лиги.

Сутјеска је на старту повела 4:0, Ловћен преокренуо, имао 9:8, али су „плави“ са пет везаних поена стигли до плус четири – 13:9. Да предност на крају прве четвртине буде на страни Сутјеске побринуо се Милан Лужаић, тројком уз звук сирене, па је послије десет минута било 22:21.

Другу четвртину боље је почела наша екипа – након 24:24 Сутјеска је направила серију 9:0 и отишла на 33:24. Испоставиће се да је то била максимална предност „плавих“. Ловћен се након тога вратио, па је домаћа екипа парцијалом 14:4 стигла до новог вођства – 38:37. Тада је пет везаних поена постигао Машан Врбица, па је на полувремену  било 45:43 за Сутјеску.

У наставку узбуђења није недостајало. Ловћен је са двије везане тројке преокренуо на 53:49, да би Сутјеска одговорила и поново вратила предност – 56:55. Тада је услиједила серија домаћих 10:0, Ловћен је отишао на 65:56 и у тим моментима играо боље.

Ниједна екипа на вечерашњем мечу није имала двоцифрену предност – Сутјеска је до краја трећег периода смањила на 67:62, да би почетком четврте четвртине заиграла много боље, нарочито у одбрани, па је након нове серије 7:0 и поена Богдана Бојића било 69:68 за екипу Дарка Вујачића.

На серију Сутјеске одговорио је Ловћен, који је отишао на 73:69, а онда је у неизвјесном финишу наша екипа режирала преокрет и уписала нова два бода.

Најефикаснији је био Машан Врбица са 22 поена, четири скока и десет асистенција за индекс корисности 31.

Владимир Томашевић је убацио 20 поена, а Милан Лужаић 11.

Здравко Бошковић је убацио осам, Марко Ћалић и Милош Вујовић по седам, Богдан Бојић и Милош Копривица по четири, а Илија Варајић два поена.

У наредном колу Сутјеска дочекује Јединство.

ФОТО: Драгана Стјепановић