Вијести, Извјештаји

Побједа у дербију против Подгорице

Сутјеска је синоћ савладала Подгорицу 94:90 у 20. колу Прве црногорске кошаркашке лиге.

Екипа је играла без Томашевића, Поповића, Бојића и Копривице, стигла до 15. побједе и учврстила се на првом мјесту на табели.

Сутјеска је одлично отворила меч, повела 6:0, а прве поене примила послије два и по минута.

Како је пролазило вријеме у првој четвртини, тако је предност Сутјеске расла, па је послије поена Вујовића са пенала било 19:7.

И напад и одбрана су у тим моментима добро функционисали, Сутјеска је одржавала двоцифрену предност, а послије тројке Вулевића поново је било плус 12 – 34:22.

Ипак, у другој половини друге четвртине је услиједио мали пад, екипа је четири минута била без поена, а Подгорица је направила серију 11:0, преокренула, први пут повела и на полувријеме отишла са четири поена предности – 48:44.

Сутјеска је друго полувријеме отворила одлично, погодили су Врбица, Вујовић, Рос и Ведерс, па је наша екипа направила серију 10:0 и преокренула – 54:48.

Сутјеска је до краја меча одржавала вођство, момци су одиграли одличан меч и у неизвјесном финишу стигли до заслужене побједе.

Најефикаснији је био Рос са 29 поена и четири асистенције. Ведерс је уписао 20 поена, уз пет скокова и четири асистенције, а Врбица 18 поена и пет асистенција.

Бошковић је меч завршио са 14 поена и шест скокова, Вујовић је имао 10 поена и шест скокова, а Вулевић три поена.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ