Вијести, Извјештаји

Побједа пред паузу, Сутјеска славила у Херцег Новом

Кошаркашки клуб Сутјеска савладао је вечерас у гостима екипу Приморја 56:46 у одложеном мечу 9. кола домаћег шампионата.

Након вечерашњег меча Сутјеска има скор од шест побједа и три пораза, уз три меча мање.

Сутјеска је одлично отворила утакмицу, серијом 13:0 дошла до 11 поена предности (13:2), да би након 10 минута игре било 21:10.

Почетком друге четвртине Сутјеска је имала 12 поена вишка (23:11), али се Приморје вратило и на пет минута до одласка на одмор пришло на пет поена заостатка – 25:20. Тада је Сутјеска поново успјела да се одлијепи, након поена Јована Војиновића отишла на 31:21, да би послије 20 минута било 35:26 за нашу екипу.

Друго полувријеме боље су отворили домаћи, који су поново пришли на пет поена заостатка (35:30), у једном моменту били и на четири поена минуса, али је и тај налет одбијен. Радосав Спасојевић је у финишу треће четвртине погодио за ново двоцифрено вођство (44:33), да би почетком посљедњег периода након тројке Адија Захирагића и поена Владимира Томашевића било максималних 51:35 за Сутјеску.

Најефикаснији у екипи Сутјеске био је Владимир Томашевић са 26 поена, девет скокова и индексом 30.

Јован Војиновић је убацио девет, а Милош Копривица седам поена.

У првенству слиједи пауза због завршнице Купа, а онда и обавеза репрезентације Црне Горе квалификацијама за Мундобаскет.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић