Вијести, Извјештаји

Побједа над Миленијумом, Сутјеска обезбиједила АБА2 лигу

Сутјеска је вечерас савладала Миленијум 85:73 у 18. колу Прве црногорске кошаркашке лиге, уписала 13. побједу и обезбиједила пласман у НЛБ АБА2 лигу и наредне сезоне.

Циљ који је екипа поставила уочи почетка сезоне је вечерас испуњен, а тим се овом побједом учврстио на првом мјесту на табели са скором 13-2.

Миленијум је водио током читаве прве четвртине и у финишу тог дијела имао максималниих осам поена предности – 23:15. Сутјеска је у првој и почетком друге четвртине играла на крилима Мајкла Ведерса, који је за 20 минута убацио 16 поена, а прво полувријеме крунисао сјајном блокадом.

У другој четрвтини екипа је играла боље, преокренула резултат, а иницијатор преокрета био је Илија Варајић. Након серије 7:0 (двије тројке Варајића и поен Милоша Поповића) Сутјеска је преокренула и повела 37:33. Потом су гости погодили једно слободно бацање (37:34), Богдан Бојић је погодио послије контре, а Варајић убацио трећу тројку заредом, па је на семафору писало 42:34 за Сутјеску.

До краја првог полувремена наша екипа је задржала осам поена предности – 44:36.

Почетком наставка Миленијум је пришао на три поена заостатка (45:42), али је Сутјеска брзо одговорила и преко Машана Врбице први пут стекла двоцифрену предност (55:45). Одржавала је наша екипа у тим моментима вођство, а након тројке Бојића било је 12 поена вишка – 65:53.

Ипак, до краја треће четвртине Миленијум је успио да смањи на минус шест (65:59), а почетком четврте и на минус пет – 65:60. Тада је услиједила серија Сутјеске 11:0, па је послије поена Милоша Вујовића било 76:60. Гости су четири минута били без поена из игре у посљедњем периоду.

Најефикаснији је био Ведерс са 22 поена, шест скокова, двије украдене лопте и три блокаде. Вујовић и Рос су убацили по 12 поена. Бојић је убацио 11, а Врбица и Варајић девет поена.

Поповић је меч завршио са седам поена и 13 скокова, а Бошковић са три поена.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ