Вијести, Извјештаји

Одбраном до побједе у дербију

Послије „балона“ НЛБ АБА2 лиге, Сутјеска ће до краја године одиграти двије утакмице у домаћем првенству, а прва је сјутра (19) у „Бемаџ арени“ против Подгорице.

Екипа је у црногорској лиги максимална, а у понедјељак је очекује најтежи меч и дерби против једног од конкурената за висок пласман. Подгорица је, попут Сутјеске, побиједила све утакмице у домаћем првенству, док је на претходном „балону“ у Широком Бријегу савладала Војводину, а изгубила од МЗТ-а.

„Утакмица с Подгорицом долази у незгодном тренутку, послије „балона“ НЛБ АБА2 лиге у Широком Бријегу, гдје смо се енергетски потрошили. У неком смо ритму од једног тренинга дневно, у Даниловграду, јер је сала Спортског центра заузета. То сигурно није довољно, јер треба пуно да се ради на тактичким стварима. И даље смо без првог плејмејкера. Подгорица је у овом моменту фаворит – играју јако добро у оба такмичења, физички јако, на мали број поена. Имају одличне бекове, добро скачу и у нападу и у одбрани“, рекао је у најави меча тренер Милош Минић.

Сутјеска је ове сезоне савладала Подгорицу на старту НЛБ АБА2 лиге, када је било 98:91. У односу на ту утакмицу, Подгорица је јача за Брендона Слаја.

„У односу на нашу прву утакмицу у Суботици довели су играча на позицији један, Слаја, који их је препородио. Са њим су добили пуно у нападу. Такође, добро су вођена екипа. Тренер Радовић ради изванредан посао. Идемо да одиграмо што бољу утакмицу. Даћемо све од себе и, ако се укаже прилика, покушати да побиједимо“, поручио је Минић

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ