Вијести, Извјештаји

Најбитнија утакмица у АБА2 лиги ове сезоне

Након пораза од Хелиоса, Сутјеска сјутра (15) на „балону“ НЛБ АБА2 лиге у Бањалуци игра са Пелистером.

Турнир је дошао у незгодном тренутку за нашу екипу. Момци су од почетка године били прехлађени, одсуствовали са терена, нису тренирали пет на пет, раскинут је уговор и са Миланом Лужаићем, али су и у таквој ситуацији били у игри на утакмици са Хелиосом и имали шансу да дођу до побједе. Нажалост, у финишу меча је ривал одиграо боље и на крају стигао до побједе и нашем тиму нанио други пораз ове сезоне у регионалном такмичењу.

Сада слиједи веома битна утакмица. Пелистер има побједу мање од Сутјеске, на скору је 5-3, па би тријумфом на сјутрашњој утакмици, наша екипа учврстила позицију у горњем дијелу табеле и направила велики корак ка завршном турниру.

„Пелистер на овом ‘балону’ изгледа доста боље, довели су новог играча на позицији пет и појачали ростер, за разлику од нас. Ми смо дошли ослабљени, са скраћеним ростером, имали смо и здравствених проблема. Умјесто да смо додали још једног-два играча у ростеру, ми смо дошли ослабљени. То указује да ће нам бити јако тешко против Пелистера. Морамо под хитно да доведемо играча на позицији која нам је потребна, да нам донесе квалитет. То се осјетило и против Хелиоса. Била је присутна велика енергија и борбеност. У посљедња два минута је услиједио мањак концентрације и јефтино изгубљене лопте су нас коштале пораза“, казао је у најави меча тренер Дарко Вујачић.

Вујачић поручује да је ово можда и најбитнија утакмица у АБА2 лиги ове сезоне.

„Момци су свјесни значаја овог меча. Та утакмица може да нас одведе у мирнију луку што се тиче пласмана у плеј оф. Ово је можда и најбитнија утакмица у АБА2 лиги ове сезоне. Доноси додатну тежину, момци су свјесни тога и надам се да ће та чињеница извући из њих додатну снагу и да ће бити мотивисани и свјесни чињенице да желимо да будемо међу осам у АБА2 и да се пласирамо у плеј оф. Морамо се борити до краја“, јасан је Вујачић.

И Милош Копривица поручује да ће екипа дати све од себе да дође до побједе. Уосталом, момци на сваком мечу ове сезоне пружају максмимум и тако ће бити сјутра.

„Битна утакмица за нас. Надам се да ћемо показати реакцију након пораза од Хелиоса. Екипа Пелистера има једну мање побједу од нас и ова утакмица ће директно одлучивати за што бољи пласман. Ако будемо на нашем нивоу у одбрани и поправимо фокус у нападу сматрам да ћемо добити утакмицу“, рекао је Копривица.

ФОТО: Драгана Стјепановић