Вијести, Извјештаји

Наставља се домаћи шампионат – Сутјеска домаћин Приморју

Регуларни дио сезоне у Првој црногорској кошаркашкој лиги се ближи крају – сјутра је на програму 19. коло а Сутјеска ће у Никшићу (19:45) дочекати Приморје.

Екипа је у прошлој рунди обезбиједила пласман у НЛБ АБА2 лигу и наредне сезоне, али ће и до краја одиграти максимално како би освојила прву позицију на крају регуларног дијела.

„Нисмо комплетни ни пред ову утакмицу. Недостајаће нам Богдан Бојић због повреде прста и Милош Поповић, који је под температуром и упитно је да ли ће нам помоћи против Приморја. То су ствари које нас прате из дана у дан и не допуштају нам да одрадимо добар тренинг и то се преноси на утакмицу. Предстоји нам да момци, који буду здрави, одговоре на прави начин. Надам се и да ће се Поповић опоравити – доста нам значи у оба правца. Идемо корак по корак – најбитније је да будемо здрави, а ове остале ствари ће доћи на своје. Борићемо се до краја, а битно је да смо остварили наше примарне циљеве у оба такмичења“, казао је тренер Дарко Вујачић у најави утакмице.

Предстојећи мечеви у домаћем шампионату су идеална прилика и да се екипа још боље припреми за завршни турнир у Домжалама и меч са Крком који је на програму 12. априла у 15 часова.

„Биће више простора за поједине играче, који на самом тренингу морају да заслуже минутажу и покажу да могу да одговоре задацима које утакмица носи. Тренинг је мјерило свега. Због ситуације у којој се налазимо можда буде и више простора да се појединим играчима пружи прилика. Видјећемо да ли ће је искористити на најбољи начин. Било би добро када би кроз ове утакмице добили још неког играча који би нам помогао. Дуг је период до финалног турнира – не знамо шта нас све до тада очекује. Што више играча имамо на располагању, то је тим бољи и конкурентнији. Сигурно је да ће против Приморја поједини играчи добити већу минутажу.”

Добра ствар је повратак Владимира Томашевића, који се успјешно опоравља од повреде стопала.

„И даље је у првој седмици са лакшим тренинзима. Наредне седмице ћемо видјети како ће се понашати под већим оптерећењем. Незгодна је повреда, непредвидива. Не журимо, гледамо да га оспособимо за финални турнир, јер је јако битан играч за нас. За сада ту ствари добро стоје – има још доста до утакмице против Крке. Надам се да ће све ићи својим током и да ће бити спреман да помогне екипи“, закључио је Вујачић.

Милош Вујовић је један од играча који у финишу сезоне све више времена проводи на терену и то ради веома квалитетно.

„У сваком мечу ћемо ићи на побједу, иако смо осигурали пласман у НЛБ АБА2 лигу наредне сезоне. Желимо да осигурамо прво мјесто на крају регуларног дијела. Такође, сваки сусрет ће нам значити да се што боље спремимо за утакмицу са Крком на завршном турниру. Током читаве сезоне су нас пратиле болести и повреде – тако је и сада, али ћемо се скупити и покушати да дођемо до побједе против Приморја”, поручио је Вујовић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ