Вијести, Извјештаји

Наставља се домаћа лига, Сутјеска у Пљевљима

Након „балона“ НЛБ АБА2 лиге у Ширком Бријегу на којем је екипа оставила фантастичан утисак и изборила пласман у плеј-оф, слиједе обавезе у домаћем првенству.

Наставља се Прва црногорска кошаркашка лига, на програму су утакмице 18. кола, а Сутјеска сјутра (18) игра у гостима против Пљеваља.

Екипа је у серији од 12 побједа у домаћој лиги, у претходном колу је у веома битном мечу, савладала Подгорицу и направила велики корак ка пласману у НЛБ АБА2 лигу наредне сезоне. У међувремену, у НЛБ АБА2 лиги је направљен велики резултат, обезбијеђен је плеј-оф, што ће бити вјетар у леђа пред предстојеће мечеве у сезони.

Пред Сутјеском је још седам утакмица у Првој црногорској кошаркашкој лиги, посао још није завршен, а наредна станица су Пљевља.

„Сигурно је да смо фаворити на папиру, али ћемо то морати да докажемо на терену. Свако гостовање зна да буде незгодно, а ми смо претходне седмице имали тежак и захтјеван ‘балон’. Екипа се налази у добром ритму и надам се још једној побједи у црногорској лиги како би се још више осамили и учврстили на првој позицији“, ријечи су капитена Милоша Вујовића.

Илија Горановић поручује је да ће екипа и на овом мечу дати максимум, јер само озбиљним приступом може да дође до побједе.

„Сигурно да је била велика потрошња на ‘балону’ са скраћеном ротацијом у екипи, али смо и поред свега тога показали карактер и обезбиједили мјесто у доигравању. Надам се да ћемо наставити у истом ритму и приступити наредној утакмици на прави начин и забиљежити још један тријумф у домаћем првенству“, поручио је Илија Горановић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ