Вијести, Извјештаји

Мотивисани смо, све зависи од нас

Регуларни дио сезоне у НЛБ АБА2 лиги се ближи крају – Широки Бријег је ове седмице домаћин посљедњег, петог, „балона“, након којег ће бити познато које екипе ће учествовати на завршном турниру у Домжалама, који се игра од 12. до 16. фебруара.

Мјесто у плеј-офу жели да обезбиједи и Сутјеска. Наша екипа је у доброј позицији, има седам побједа и три пораза, али и три тешке утакмице испред себе – то су мечеви против Златибора (сриједа у 15), Крке (петак у 18) и Слоге (недеља у 18). Златибор и Крка имају исти скор као „плави“, док Слог има побједу мање и такође се бори за мјесто у плеј-офу.

А добру увертиру пред одлазак на посљедњи „балон“ екипа је имала у домаћем шампионату, гдје је савладала Јединство. Сутјеска је одиграла добар меч у Бијелом Пољу, учврстила се на лидерској позицији, гдје је од почетка сезоне, па су наредни мечеви и лијепа прилика да екипа настави позитиван низ.

„Неће бити лако, имајући у виду да је ово за нас најтежи и најзахтјевнији ‘балон’. Играмо против јаких противника – Златибора, Крке и Слоге. Златибор и Крку можемо да сврстамо у први круг фаворита за пласман у АБА лигу. Сви у екипи знамо шта треба да урадимо, како бисмо обезбиједили пласман на завршни турнир у Домжалама. Све зависи од нас, што је најбитније. Идемо мотивисани послије утакмице у Бијелом Пољу, која је била добра увертира за мечеве у Широком Бријегу“, казао је тренер Дарко Вујачић.

Машан Врбица поручује да ће екипа против Златибора ићи на побједу како би већ у сриједу обезбиједила плеј-оф.

„Овај ‘балон’ је најтежи. Очекујемо да добијемо макар једну утакмицу и математички обезбиједимо пласман у плеј-оф. Већ у првом мечу, против Златибора, ћемо покушати да дођемо до побједе и завршимо посао“, поручио је наш плејмејкер.

Екипа је једно вријеме била десеткована. Вирус и повреде утицали су на број играча на тренинзима, али је, срећом, то све прошлост. Момци су спремни за предстојеће изазове, а са екипом нису отпутовали Владимир Томашевић и Андреј Вулевић.

„Надам се најбољем издању – биће тешко, јер играмо свака два дана. Треба екипу спремити и освјежити, без притиска, да момци једноставно уживају у тим утакмицама и покажу своје најбоље издање. Када је ријеч о здравственом билтену, посљедњих пет дана се налазимо у бољем моменту, можемо да тренирамо пет на пет, да утакмицу припремимо боље. Спремићемо се најбоље што можемо. Очекујемо добар резултат“, поручио је Вујачић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ