Вијести, Извјештаји

Милош Минић води Сутјеску против Ибра: Побједа је једина опција

Почиње Прва црногорска кошаркашка лига, а Сутјеска сјутра (18) у првом колу дочекује екипу Ибра.

Након „балона“ НЛБ АБА2 лиге на Златибору дошло је до растанка са тренером Драганом Николићем, па ће екипу против Ибра на премијери у домаћем шампионату водити дугогодишњи члан стручног штаба Сутјеске и играчка легенда овог клуба, Милош Минић.

„Утакмицу са Ибром дочекујемо у не баш добром моменту. Излазимо из два врло непријатна пораза, од МЗТ-а и Војводине у НЛБ АБА2 лиги. У међувремену смо остали без главног тренера. Искористио бих прилику да му се, у име људи који су сарађивали са њим, захвалим на коректној сарадњи и пожелим пуно среће у даљем раду“, рекао је Минић.

Сутјеска уочи утакмице са тимом из Рожаја има проблема са повредама.

„Познaто је да је Томашевић дуже одсутан, а за утакмицу са Ибром у протоколу неће бити Војиновић и Бојић, док Оташевић има проблема са тетивом, па је и његов наступ упитан.“

И поред тога Минић очекује реакцију екипе.

„Морамо да покажемо реакцију, скупимо редове и у моментима када није све сјајно покажемо велику жељу и енергију, и са том енергијом надомјестимо проблеме који су видљиви. Од почетка сезоне смо, због кашњења почетка домаћег шампионата, одиграли пет званичних утакмица што је огроман хендикеп. Сада је тај проблем ријешен, што је добро. Радујемо се почетку никад изазовније домаће лиге. Што се тиче утакмице са Ибром, поштујемо их, традиционално су неугодан противник, међутим за нас нема друге опције осим побједе“, поручио је Минић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ