Вијести, Извјештаји

Меч против Теода као припрема за Крку

Кошаркаши Сутјеске сјутра (18) гостују Теоду у 22. колу Прве црногорске кошаркашке лиге.

Екипа је још раније обезбиједила пласман у НЛБ АБА2 лигу наредне сезоне, а побједом против Подгорице обезбијеђено је и прво мјесто на крају регуларног дијела. Сутјеска има 15 побједа и два пораза, уз два меча мање.

Меч у Тивту је посљедњи уочи одласка у Словенију на завршни турнир НЛБ АБА2 лиге. Екипа у понедељак путује у Љубљану, а у сриједу (15), против Крке игра четвртфинални меч. Стога је утакмица у Тивту и добра припрема за оно што нас очекује у Словенији.

„Гледаћемо да утакмицу са Теодом искористимо као припрему за меч са Крком. Растерећни смо, јер смо раније испунили наше циљеве, а побједом против Подгорице, у претходном мечу, смо осигурали и прво мјесто. Показали смо на том мечу да без обзира на то у ком саставу изађемо, да ће момци изгарати од првог до посљедњег минута“, рекао је у најави меча тренер Дарко Вујачић.

Теодо се бори за треће мјесто и пласман у бараж за плеј-оф.

„Теодо је под морањем, њима утакмица значи, јер желе да заврше на трећем мјесту на крају регуларног дијела. То обећава да ће бити добра, чврста, квалитетна утакмица. Нама ће користити да се припремимо за оно што нас очекује. Као и на свим претходним, тако и на овом мечу морамо да пружимо максимум“, поручио је Вујачић.

Утакмицу са Теодом због повреде пропушта Илија Варајић, док је Копривица од раније одсутан. Бојић и Поповић су се вратили тренинзима, а са екипом тренира и Томашевић, који се и даље опоравља од повреде стопала.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ