Вијести, Извјештаји

Меч против Дербија као припрема за предстојеће изазове

Кошаркашки клуб Сутјеска сјутра (19) гостује СЦ Дербију у одложеном мечу 10. кола Прве лиге за кошаркаше.

Ријеч је о утакмици против екипе, која се такмичи ван конкуренције и чији резултати не улазе у крајњи збир, када се буде одређивао пласман тимова на крају сезоне. И поред тога Сутјеска у сусрет улази са жељом да одигра добар меч и настави са квалитетним партијама.

Наша екипа ће на овом мечу бити ослабљена – Радосав Спасојевић је са репрезентацијом, док су ван конкуренције Милош Вујовић и Радоје Вујошевић.

„И ми као и СЦ Дерби у утакмицу улазимо без неколико играча, који су дио репрезентације. Такође, имамо проблема и са играчима који су болесни, што додатно отежава припрему утакмице. Играмо против клуба, који је врло интересантан пројекат. У црногорском шампионату се такмичи ван конкуренције, њихови резултати не улазе у крајњу квоту бодова, који одређују пласман осталих екипа. Без обзира на све околности ми желимо да се што квалитетније спремимо и да искористимо ту утакмицу као добру припрему за оно што нас чека у наредном периоду. А чека нас богат програм захтјевних утакмица, како у домаћем шампионату, тако и у регионалном такмичењу“, рекао је у најави меча тренер Сутјеске, Велимир Гашић.

Сутјеска послије девет утакмица има скор од шест побједа и три пораза, док СЦ Дерби има девет побједа и пораз.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић