Вијести, Извјештаји

Контрола од почетка до краја и убједљива побједа против Теода

Кошаркашки клуб Сутјеска савладао је вечерас Теодо 74:56 у 14. колу Прве црногорске кошаркашке лиге.

Сутјеска је прилично лако стигла до девете побједе у домаћем шампионату.

Од самог старта Сутјеска је заиграла одлично и у одбрани у нападу. Повела је 9:0, а екипа из Тивта прве поене постигла на истеку четвртог минута.

Већ у првој четвртини екипа Велимира Гашића је стигла до двоцифрене предности – 15:4 послије поена Владимира Томашевића, а онда је почетком друге било и 18 поена вишка када је за два погодио Милош Копривица – 25:7.

Послије тога Сутјеска је направила неколико грешака у нападу, Тивћани средином друге четвртине пришли на десет поена (29:19), али ниједном током меча наша екипа није испустила двоцифрену предност.

И у наставку је Сутјеска контролисала игру у одбрани, поново стекла 18 поена предности, а послије тројке Богдана Бојића и имала и максималних 23 поена вишка – 60:37.

Најефикаснији код Сутјеске био је Милош Копривица са 16 поена. Владимир Томашевић је постигао 13, уз шест скокова, а Илија Варајић десет поена.

Радосав Спасојевић је имао девет поена, а одличан меч одиграо је Стефан Симић. Сусрет је завршио са седам поена, десет скокова, пет асистенција и индексом 20.

У наредном колу Сутјеска гостује Миленијуму.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић